Verplichtingen en verzekeringen

Als u een drone heeft, moet u mogelijk een verzekering of een vluchtvergunning hebben. Als deze voor u verplicht zijn, moet u ze toevoegen aan de exploitantgegevens. Of u de drone moet verzekeren, hangt af van waar en met welke soort drone u vliegt.Voor particuliere gebruikers met een drone vanaf 20 kilogram is een verzekering verplicht op basis van EU-regelgeving.

We raden u sterk aan om u te verzekeren voor lichamelijke of materiële schade aan derden door ongelukken met drones. Controleer of uw aansprakelijkheidsverzekering schade dekt die veroorzaakt wordt door drones.

Kijk voor meer informatie over de verplichtingen en verzekeringen op de website van  Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

 • Is een verzekering voor u verplicht? Dan moet u deze toevoegen aan de exploitantgegevens die wij hebben vastgelegd. Uw verzekeringsgegevens kunt u ook toevoegen als u niet verplicht bent een verzekering te hebben.

  Voeg een verzekeringsnummer toe via de knop 'Exploitantgegevens aanpassen'.

  Staat het exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Log dan in met eHerkenning.
 • Voor het vliegen in de open categorie heeft u geen vluchtvergunning nodig. Als u vliegt in de specifieke categorie, dan heeft u wel een vluchtvergunning nodig. Meer informatie over de categorie├źn of vluchtvergunningen vindt u op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

  Vergunningen toevoegen aan uw exploitantgegevens 

  Heeft u een vluchtvergunning? Dan moet u het nummer van de vluchtvergunning toevoegen aan uw exploitantgegevens die wij hebben vastgelegd. Voeg vergunningen toe via de knop 'Exploitantgegevens aanpassen'.
  Staat het exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Log dan in met eHerkenning.

Heeft deze informatie u geholpen?