Controleren of een fiets gestolen is

Wilt u een tweedehands fiets kopen of nagaan of de aangifte van uw gestolen fiets bij de politie al verwerkt is? Gebruik dan ons fietsdiefstalregister om te controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat.
 • In het fietsdiefstalregister vindt u alleen de aangiftes van na 1 januari 2008.

  Aangiftes van vóór 1 januari 2008 zijn slechts beperkt verwerkt in het register.

  1. Om te controleren of een fiets als gestolen staat geregistreerd, heeft u het volgende nodig:
   het framenummer en het merk van de fiets of
   het fietschipnummer.
  2. Contoleer via de knop 'Fietsdiefstalregister raadplegen'  of uw fiets als gestolen staat geregistreerd.
  3. Als de fiets als gestolen staat geregistreerd is het antwoord ja.
   Staat de fiets niet als gestolen geregistreerd dan is het antwoord nee.

  Wat betekent ‘nee’

  Bij ‘nee’ kan de fiets toch nog steeds gestolen zijn. Lang niet iedereen doet aangifte van diefstal bij de politie. Als er geen aangifte wordt gedaan, is de fiets niet herkenbaar als gestolen.
  Het kan ook zijn dat de aangifte nog niet is verwerkt in het fietsdiefstalregister. De politie heeft maximaal 10 dagen de tijd om te controleren of een aangifte voorzien is van de juiste gegevens zoals framenummer en/of chipnummer. Pas daarna wordt de fiets als gestolen geregistreerd.

 • Om het probleem van fietsdiefstal uit de wereld te helpen, is het van belang om aangifte te doen. Aangifte doen is altijd zinvol! Op deze manier wordt een fiets herkenbaar als “gestolen” en kunnen de dief, de heler en de fiets worden opgespoord. De politie kan dus pas in actie komen als er aangifte is gedaan.

  Bewaar unieke kenmerken van uw fiets 

  Door aangifte te doen, vergroot u de mogelijkheid dat de fiets weer terugkomt. Dit gebeurt vaker dan wordt gedacht. 7 procent van de aangiftes leidt tot terugkeer van de fiets bij de eigenaar. Dus ken uw fiets en zorg dat u de unieke kenmerken van de fiets zoals framenummer, merk of chipnummer kent of op een veilige plek bewaart. Want alleen met deze unieke kenmerken kunt u een volledige aangifte doen en wordt uw fiets als gestolen geregistreerd in het fietsdiefstalregister. Vervolgens kan de politie aan de slag met de opsporing van de fiets en de dief.

 • Voor vragen over een registratie kunt u terecht bij het politiekorps waar u aangifte heeft gedaan. De Nederlandse fietsfabrikanten en de politie voeren gegevens in het register in. Wij zorgen ervoor dat het register online beschikbaar is.

Heeft deze informatie u geholpen?