Kleur van uw kampeerauto aanpassen

Wilt u de kleur van uw kampeerauto (tijdelijk) aanpassen? Dan moet u de nieuwe kleur aan ons doorgeven. De gegevens op het kentekenbewijs en de gegevens van de kampeerauto moeten volgens de wet overeenkomen.
 • (Link)

  Voordat u verder gaat

  • U hoeft alleen de kleurwijziging van een auto en een kampeerwagen aan ons door te geven. Bij andere voertuigen staat de kleur namelijk niet op het kentekenbewijs. 
  •  Ook als u uw auto of kampeerwagen tijdelijk een andere kleur geeft (carwrappen), geeft u dit aan ons door.
 • (Link)

  Zo werkt het

  Zo geeft u de kleuraanpassing aan ons door: 

  1. Vul het formulier â€˜Kleurverandering aanvragen’ volledig in en verzendt het.
  2. Voeg als bijlage een duidelijke kleurenfoto aan het formulier toe, waarop ook het kenteken van het voertuig zichtbaar is. Uit de foto moet blijken dat het voertuig bij het kenteken hoort. Minimaal 50 % van het voertuig moet te zien zijn op de foto.
  3. Wij kunnen maar een beperkt aantal kleuren registreren. Als u uw voertuig in verschillende kleuren heeft gespoten en u kunt 1 of 2 hoofdkleur(en) onderscheiden, dan geeft u deze hoofdkleur(en) door. Kunt u niet duidelijk aangeven wat de nieuwe hoofdkleur is, dan bepalen wij met behulp van de foto welke hoofdkleur op het kentekenbewijs komt.
  4. Als alles akkoord is, sturen wij binnen 5 werkdagen een nieuw kentekenbewijs met de juiste gegevens per post.
   Had u eerst een papieren kentekenbewijs? Dan krijgt u nu een kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) terug. Daarnaast ontvangt u een werkdag later een brief met de tenaamstellingscode.
   Had u een kentekenbewijs op creditcardformaat? Dan krijgt u een nieuwe kentekencard, maar geen nieuwe tenaamstellingscode. De code die u al had, blijft geldig.
  5. Zodra u het nieuwe kentekenbewijs heeft ontvangen, vernietigt u het oude kentekenbewijs.
 • (Link)

  Kosten

  Het aanpassen van de kleur op het kentekenbewijs is gratis.
 • (Link)

  Liever schriftelijk

  Als u de kleuraanpassing niet online kunt aanvragen, dan kan dit ook schriftelijk.

  1. U stuurt een brief met het verzoek om de kleur op het kentekenbewijs aan te passen naar:
   RDW, unit VRD Postbus 30 000 9640 RA Veendam.
  2. U meldt in de brief het kenteken en de nieuwe kleur van uw voertuig en ondertekent de brief. 
  3. Bij de brief stuurt u een duidelijke kleurenfoto van het voertuig mee, waarop ook het kenteken van het voertuig zichtbaar is. Uit de foto moet blijken dat het voertuig bij het kenteken hoort. Minimaal 50 % van het voertuig moet te zien zijn op de foto.
  4. Wij kunnen maar een beperkt aantal kleuren registreren. Als u uw voertuig in verschillende kleuren heeft gespoten en u kunt 1 of 2 hoofdkleur(en) onderscheiden, dan geeft u deze hoofdkleur(en) door. Kunt u niet duidelijk aangeven wat de nieuwe hoofdkleur is, dan bepalen wij met behulp van de foto welke hoofdkleur op het kentekenbewijs komt.
  5. Als alles akkoord is, sturen wij u binnen 5 werkdagen na ontvangst van uw brief een nieuw kentekenbewijs met de juiste gegevens per post.
   Had u eerst een papieren kentekenbewijs? Dan krijgt u nu een kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) terug. Daarnaast ontvangt u een werkdag later een brief met de tenaamstellingscode.  
   H
   ad u al een kentekenbewijs op creditcardformaat? Dan krijgt u een nieuwe kentekencard, maar geen nieuwe tenaamstellingscode. De code die u al had, blijft geldig. 
  6. Zodra u het nieuwe kentekenbewijs heeft ontvangen, vernietigt u het oude kentekenbewijs.                 
 • (Link)

  Voertuig van lease- of financieringsmaatschappij

  U ontvangt geen tenaamstellingscode als uw voertuig eigendom is van een lease- of financieringsmaatschappij. De lease- of financieringsmaatschappij krijgt deze code.