Uitvoerkenteken

Heeft u de kentekenregistratie bij de RDW beƫindigd in verband met uitvoer, dan mag u met uw kampeerauto binnen 14 dagen na uitvoer vanuit Nederland naar het buitenland (of naar een haven) rijden. U moet dan de kentekencard en het kentekenbewijs deel II voor uitvoer bij u hebben.

Het kentekenbewijs deel II krijgt u als u de registratie van uw kampeerauto beëindigt voor uitvoer. Uw kampeerauto moet tijdens deze periode wel verzekerd zijn en een geldige APK hebben.

Kentekenplaat voor uitvoer

U zet het bestaande kenteken van uw kampeerauto met onuitwisbare zwarte cijfers/letters op witte platen. De kentekenplaten mag u zelf maken. De platen moeten wel bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, zodat het kenteken ook bij slecht weer leesbaar blijft. U kunt ze ook laten maken bij een erkende Kentekenplaatfabrikant, op vertoon van de kentekencard of het kentekenbewijs deel 1A (Voertuigbewijs). U vindt een erkende kentekenplaatfabrikant met de RDW-locatiewijzer.

Het is verstandig om voordat u met de kampeerauto naar het buitenland gaat, daar te informeren of u mag rijden op de openbare weg met de kentekenplaten en het kentekenbewijs deel II voor uitvoer. De regels in het buitenland kunnen anders zijn dan in Nederland.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed