Om weer met de kampeerwagen op de weg te mogen rijden, moet u deze laten keuren bij de RDW. Uw kampeerwagen krijgt dan een schadekeuring. Op de dag van de keuringsafspraak bij de RDW mag u met uw kampeerwagen op de openbare weg rijden. Dit geldt alleen voor de kortste route van uw huisadres naar het keuringsstation toe en van het keuringsstation naar uw huisadres toe.

Waar kunt u terecht voor een schadekeuring

U kunt voor een schadekeuring van uw kampeerwagen bij alle RDW-keuringsstations terecht. Bij de schadekeuring doet de RDW een meting om de maten van de carrosserie te vergelijken met de oorspronkelijke fabrieksgegevens. De RDW controleert ook de wieluitlijning.

Afspraak maken voor schadekeuring

Hier leest u wat u moet doen om na reparatie van de schade weer te mogen rijden:

  1. Ga naar deze link opent in een nieuw vensterKeuringsafspraak maken en maak een keuringsafspraak. Kies bij 'selecteer uw keuring' voor 'Keuring na verval tenaamstelling of verbod tot rijden over de weg’
  2. U betaalt de kosten contant of met pin op het keuringsstation.
  3. Uw kampeerwagen wordt gekeurd op de permanente eisen. Dit zijn de APK-eisen aangevuld met een aantal extra eisen. Deze kunt u vinden in deze link opent in een nieuw vensterde 'Regeling Voertuigen'.
  4. Als de kampeerwagen is goedgekeurd, beëindigt de RDW de zogenaamde 'Wachten op keuren' (WOK)-melding in het kentekenregister. Zodra deze melding is verwijderd in het register, mag u weer met de kampeerwagen rijden, niet eerder. U ontvangt hierover een brief van de RDW.  U kunt dit zelf ook bekijken door uw kenteken in te voeren in de deze link opent in een nieuw vensterRDW Kentekencheck.

Ook APK

De kosten die u op het keuringsstation betaalt zijn de kosten voor de schadekeuring en voor de herafgifte/activering van het kentekenbewijs (KB). Laat u ook een APK doen, dan komen die kosten erbij. 

Kosten

De kosten die u op het keuringsstation betaalt zijn de kosten voor de schadekeuring en de herafgifte van het kentekenbewijs. Laat u ook een APK doen, dan komen die kosten erbij.

Kampeerwagen met een gewicht t/m 3500 kg
Omschrijving
Schadekeuring voertuig licht €42,00
Herafgifte/activering KB voertuig licht €64,00
Periodieke keuring APK voertuig licht €57,00

Wilt u de kosten weten voor voertuigen met een gewicht boven de 3.500 kg, neemt u dan contact op met RDW Klantenservice.