Voorwaarden online overschrijven 

 • U bent een particulier of heeft een eenmanszaak.
 • U heeft een kentekencard en een tenaamstellingscode of een tijdelijk documentnummer. Met een ‘papieren’ kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk.
 • U heeft een deze link opent in een nieuw vensterDigiD app waarmee een deze link opent in een nieuw venstercontrole van uw identiteitsbewijs is uitgevoerd. Deze controle kan alleen met een smartphone met NFC-lezer (Android-versie 6.0 of hoger) of IPhone, model 7 of hoger (iOS-versie 13).
 • U heeft een geldig Nederlands identiteitsbewijs: identiteitskaart, paspoort of een rijbewijs dat is afgegeven na 14 november 2014.

Online overschrijven alleen mogelijk via DigiD app met controle identiteitsbewijs

Voor het online overschrijven van een voertuig moet de RDW zeker weten dat u degene bent die de auto overschrijft. Hiervoor moet u beschikken over een DigiD app met ID-check. Heeft u deze niet, dan moet u eenmalig uw DigiD inlogniveau verhogen door een controle van uw identiteitsbewijs te doen. Op de website van DigiD vindt u meer informatie over de DigiD app en hoe u de controle van uw identiteitsbewijs uitvoert. Heeft u deze controle via de website van DigiD al gedaan, dan kunt u direct inloggen met de DigiD app en het voertuig online overschrijven.

Een voertuig online overschrijven

Zo schrijft u een voertuig online over:

 1. Ga naar 'deze link opent in een nieuw vensterVoertuig overschrijven'. Daarmee komt u in het DigiD-scherm terecht waar u kunt inloggen. digid afbeelding
 2. Volg de aanwijzingen op uw scherm.
 3. U betaalt de kosten met iDEAL. 
  Het voertuig is niet direct overgeschreven op het moment van uw betaling. De RDW moet uw betaling eerst verwerken. Dit kan soms een paar uur duren.

  Omschrijving Kosten
  Tenaamstellen via RDW €10,75
 4. U ontvangt een e-mail met de melding dat uw aanvraag in behandeling is. Via een link in deze e-mail kunt u zien wat de status van uw aanvraag is. Het voertuig is op dit moment nog niet overgeschreven.
 5. In de tweede e-mail die u ontvangt, staat dat het voertuig is overgeschreven. Pas als u deze tweede e-mail heeft ontvangen, is het voertuig echt overgeschreven. U bent vanaf dat moment aansprakelijk voor de verzekering en (indien van toepassing),  APK en motorrijtuigenbelasting.
 6. Daarna ontvangt u een derde e-mail met daarin een link naar het vrijwaringsbewijs (dat u aan de verkoper geeft) en het tenaamstellingsverslag (voor uzelf) met daarop het eerste deel van de tenaamstellingscode. U kunt de documenten uitprinten of op uw computer opslaan. De link in de mail is 30 dagen beschikbaar.
 7. Via de post ontvangt u het kentekenbewijs (op creditcardformaat) en het tweede deel van de tenaamstellingscode. Bewaart u de tenaamstellingscode (totaal 9 cijfers) goed.

 

Inloggen met uw Europese inlogmiddel

Burgers van EU-lidstaten die niet over DigiD beschikken, kunnen inloggen met een Europees-erkend inlogmiddel. Hiermee logt u in met het nationale inlogmiddel van uw land. Let op: u heeft hiervoor wel een Nederlands Burgerservicenummer en een Nederlandse bankrekening nodig.

deze link opent in een nieuw vensterSchrijf uw voertuig over met uw Europese inlogmiddel.