Een kampeerwagen met een gewicht boven 3.500 kg mag u ook zelf slopen of voor onderdelen gebruiken. Lees hiervoor 'Kampeerwagen boven 3.500 kg zelf slopen of voor onderdelen gebruiken.

Voertuig laten slopen

Zo laat u uw voertuig slopen bij een RDW erkend bedrijf:
  1. Neem contact op met een RDW erkend demontagebedrijf. U vindt een RDW erkend demontagebedrijf met de RDW-locatiewijzer.
  2. Als het voertuig naar de sloop gaat moet u de volgende documenten meenemen:
    - compleet kentekenbewijs of
    - kentekencard met de tenaamstellingscode.
  3. De medewerker meldt uw kenteken af bij de RDW en geeft u een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat uw registratie bij de RDW is beëindigd. Let u er dus op dat u het vrijwaringsbewijs ontvangt.
  4. Uw registratie in het kentekenregister is nu beëindigd. U moet zelf de verzekering stopzetten. De motorrijtuigenbelasting stopt automatisch en de (eventuele) APK-plicht vervalt.

(Deel) kentekenbewijs ontbreekt

Heeft u bij het voertuig geen (of geen volledig) papieren kentekenbewijs meer of geen kentekencard met tenaamstellingscode, dan kunt u een zogenoemde ‘demontagecode’ aanvragen. Met deze demontagecode kunt u bij een RDW erkend demontagebedrijf de sloop alsnog laten uitvoeren. U moet dan ook een geldig legitimatiebewijs meenemen. Hier kunt u een demontagecode aanvragen.

Kentekenplaat ontbreekt

Mist u een kentekenplaat (of beide kentekenplaten) en brengt u de kampeerauto op een trailer naar het demontagebedrijf? Dan hoeft u geen nieuwe kentekenplaten te kopen. Wel moet u vooraf aangeven aan het demontagebedrijf dat u een kentekenplaat/de kentekenplaten mist. Wilt u rijdend naar het demontagebedrijf, dan moet u eerst nieuwe kentekenplaten kopen omdat u zonder kentekenplaten niet met de kampeerauto mag rijden.

Demontagebedrijf accepteert geen onvolledig voertuig

Als een RDW erkend demontagebedrijf geen onvolledig voertuig accepteert, neem dan contact op met de Brancheorganisatie voor gecertificeerde demontagebedrijven (STIBA). Zij kunnen u aangeven welke bedrijven uw voertuig af kunnen melden. Voorwaarde is wel dat het Voertuigidentificatienummer (VIN) nog in het voertuig (of onderdeel) aanwezig is.

RDW erkend demontagebedrijf

Zo herkent u een RDW erkend demontagebedrijf:

stickerdemontagevoertuigen_jpg

U heeft uw kampeerwagen t/m 3.500 kg met een Nederlands kenteken al gesloopt of voor onderdelen gebruikt

Als uw kampeerwagen met een gewicht t/m 3.500 kg met Nederlands kenteken al gesloopt of voor onderdelen gebruikt, ga dan naar 'Kampeerwagen tot en met 3.500 kg al gesloopt of voor onderdelen gebruikt'.