Het terugdraaien van de teller van een voertuig wordt tellerfraude genoemd. Het tellerrapport verzekert de koper ervan dat de tellerstand van een tweedehands voertuig logisch is. Bekijk deze link opent in een nieuw vensterde film voor meer informatie.

Inloggen met DigiD

Als u een tellerrapport wilt aanvragen, heeft u een DigiD nodig om in te loggen. Bent u niet in het bezit van een DigiD, dan kunt u deze gratis aanvragen via www.digid.nl.

digid afbeelding

Tellerrapport aanvragen

Bent u de eigenaar/houder van een kampeerauto (tot en met 3.500 kg) en wilt u het tellerrapport bij de RDW aanvragen? Dat kunt u eenvoudig online doen. Zo vraagt u een tellerrapport aan:

 1. Ga naar deze link opent in een nieuw venster'Tellerrapport aanvragen’deze link opent in een nieuw venster. Daarmee komt u in het DigiD-scherm terecht waar u kunt inloggen.
 2. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord van DigiD.
 3. In het scherm vult u de gevraagde gegevens in.
 4. Vanaf 2019 is het tellerrapport gratis.  
  Omschrijving Kosten
  Tellerrapport €0,00

 5. U ontvangt een e-mail met daarin een link waarmee u het tellerrapport (pdf) kunt downloaden. Deze link is 40 dagen beschikbaar.
 6. Nadat u het tellerrapport heeft gedownload, kunt u dit zelf opslaan en printen.

Een pdf-bestand kunt u openen met Acrobat Reader. Download deze gratis van de website www.adobe.com.  

Inhoud tellerrapport

Het tellerrapport biedt een actueel overzicht van de geregistreerde gegevens van een voertuig, waaronder alle informatie over de geregistreerde tellerstanden. In het tellerrapport staan onder meer de volgende gegevens:

 • Volledig overzicht van tellerstandhistorie, inclusief data van registratie
 • Laatst geregistreerde tellerstand
 • Tellerstandoordeel (indien logisch met keurmerk)
 • Algemene voertuiginformatie zoals voertuigcategorie, merk, handelsbenaming, brandstof, catalogusprijs, vervaldatum APK, datum aanvang laatste tenaamstelling, datum 1e toelating, datum 1e afgifte Nederland, maximum te trekken massa en brandstofverbruik
 • Milieugegevens zoals het zuinigheidslabel
 • Geschiedenis aantal eigenaren (anoniem met tijdsperioden)
 • APK geschiedenis inclusief reparatie- en adviespunten
 • Mogelijke terugroepactie-indicator
 • Geschiedenis voertuigstatussen (bijvoorbeeld sloop of export)

Toelichting oordeel

In het tellerrapport geeft de RDW het tellerstandoordeel ‘logisch’, ‘onlogisch’ of ‘geen oordeel’. De RDW beoordeelt een tellerstand als ‘logisch’ als alle tellerstanden in de reeks oplopend zijn. Zijn de tellerstanden niet oplopend, dan wordt het oordeel ‘onlogisch’ gegeven. In een aantal gevallen geeft de RDW 'geen oordeel'. Meer informatie over de oordelen die u op het tellerrapport kunt vinden. 

Voorbeeld tellerrapport met verschillende oordelen

Niet online?

Kunt u het niet online opvragen, dan kunt u het 'Tellerrapport schriftelijk opvragen'

Inloggen met uw Europese inlogmiddel

Burgers van EU-lidstaten die niet over DigiD beschikken, kunnen inloggen met een Europees-erkend inlogmiddel. Hiermee logt u in met het nationale inlogmiddel van uw land. Let op: u heeft hiervoor wel een Nederlands Burgerservicenummer en een Nederlandse bankrekening nodig.

deze link opent in een nieuw vensterVraag een tellerrapport aan met uw Europese inlogmiddel