Kampeerauto krijgt buitenlands kenteken

Moet de kampeerauto in het buitenland een kenteken krijgen? Informeer dan in het betreffende land welke documenten er nodig zijn voor invoer in dat land, voordat u de kampeerauto voor uitvoer bij de RDW aanmeldt.

Bewijs van uitvoer

Heeft u in het buitenland een bewijs van uitvoer (papieren kentekenbewijs deel II) nodig? Dan moet u uw voertuig bij een RDW-keuringsstation, RDW-balie of een RDW erkend bedrijf aanmelden voor uitvoer. U ontvangt geen kentekenbewijs deel II als u online de kampeerauto aanmeldt voor uitvoer.

Nederlands kentekenbewijs kwijt

Heeft u voor de  invoer in het buitenland het Nederlandse kentekenbewijs nodig en bent u dit kwijt? Dan heeft u nu nog de mogelijkheid om een nieuw kentekenbewijs aan te vragen. Na beëindiging van de registratie kan dit niet meer.

Kampeerauto online aanmelden voor uitvoer

Zo vraagt u online de beëindiging van de registratie aan:

  1. Vul het formulier ‘melding export voertuig’ volledig in. De benodigde documenten (zoals aangegeven op het formulier) moet u bijvoegen. Lees hier hoe u een document kunt toevoegen aan het formulier
  2. Klik op ‘Verzenden’.
  3. De RDW beoordeelt uw aanvraag binnen 5 werkdagen. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.
  4. Zeg uw verzekering pas op nadat u de bevestigingsbrief heeft ontvangen. Zolang de registratie niet is beëindigd moet uw kampeerauto in Nederland verzekerd zijn. U loopt anders het risico op een boete. U moet om misbruik te voorkomen de kentekenplaten (laten) vernietigen.
  5. Is de kampeerauto achtergebleven is in een land buiten de Europese Unie of EVA? Dan moet u ook naar de Douane voor de 'aangifte ten uitvoer'.

Niet online?

Kunt u de registratie niet online beëindigen, dan kunt u het Voertuig schriftelijk aanmelden voor uitvoer

Uitvoer regelen vanuit Nederland

Als u zelf nog in Nederland bent en de kampeerauto is al in het buitenland, dan kunt u de uitvoer ook in Nederland regelen. U heeft dan wel het kentekenbewijs en de kentekenplaten nodig. Voor meer informatie over deze procedure gaat u naar 'Voertuig met Nederlands kenteken uitvoeren’.