Uitvoerkenteken

Heeft u de kentekenregistratie bij de RDW beëindigd in verband met uitvoer? U mag dan met uw land- of bosbouwtrekker of getrokken voertuig binnen 14 dagen na beëindiging van de registratie naar het buitenland (of een haven) rijden. U moet dan de kentekencard en het kentekenbewijs deel II voor uitvoer bij u hebben.

Het kentekenbewijs deel II krijgt u als u de registratie van uw land- of bosbouwtrekker of getrokken voertuig beëindigt voor uitvoer. Uw voertuig moet tijdens deze periode wel verzekerd zijn en een geldige APK hebben.

Kentekenplaat voor uitvoer

U zet het bestaande kenteken van uw voertuig met onuitwisbare zwarte cijfers/letters op witte platen. De kentekenplaten mag u zelf maken. De platen moeten wel bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, zodat het kenteken ook bij slecht weer leesbaar blijft. U kunt ze ook laten maken bij een erkende Kentekenplaatfabrikant, op vertoon van de kentekencard of het kentekenbewijs deel 1A (Voertuigbewijs). U vindt een erkende kentekenplaatfabrikant met de RDW-locatiewijzer.

Het is verstandig om voordat u met uw voertuig naar het buitenland gaat, daar te informeren of u mag rijden op de openbare weg met de kentekenplaat en het kentekenbewijs deel II voor uitvoer. De regels in het buitenland kunnen anders zijn dan in Nederland.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed