Tenaamstellingscode landbouwvoertuig kwijt

Bij het kentekenbewijs op creditcardformaat hoort een tenaamstellingscode. Deze code heeft u nodig als u uw landbouwvoertuig gaat verkopen (overschrijven), schorsen, uitvoeren of slopen. Bent u de code (of een deel daarvan) kwijt? Vraag dan bij ons een nieuwe tenaamstellingscode aan.
  • Bij een papieren kentekenbewijs hoort geen tenaamstellingscode. Bent u een deel van het papieren kentekenbewijs, bijvoorbeeld uw overschrijvingsbewijs, kwijt? Dan heeft u een geheel nieuw kentekenbewijs nodig. Ga dan naar ‘Kentekenbewijs kwijt’ op deze website. 
  • Bent u uw gehele kentekenbewijs kwijt? Ga dan naar ’Kentekenbewijs kwijt’ op deze website. 
  • Heeft u een leasevoertuig? Neem dan contact op met de lease- of financieringsmaatschappij. Alleen zij kan een nieuwe tenaamstellingscode voor het voertuig aanvragen. 
 • Staat het voertuig op uw naam en heeft u DigiD? Of staat het voertuig op uw bedrijfsnaam en heeft u eHerkenning? Dan kunt u de complete code van 9 cijfers direct downloaden.

  1. U logt via de knop ‘Tenaamstellingscode direct downloaden’ in met DigiD of eHerkenning en vraagt uw nieuwe tenaamstellingscode aan. U betaalt de kosten met iDEAL.
  2. U ontvangt binnen een paar minuten 2 mails van ons. In de tweede mail staat de link naar uw nieuwe tenaamstellingscode. U moet misschien opnieuw inloggen om de code te downloaden.
  3. De tenaamstellingscode blijft 40 dagen voor u staan. Sla het bestand met de tenaamstellingscode op en bewaar dit goed.
  4. Na ontvangst van uw nieuwe tenaamstellingscode is de oude code niet meer geldig. Uw kenteken blijft wel gelijk.
 • Met DigiD of eHerkenning (EH3) kunt u de tenaamstellingscode direct downloaden.

  Liever geen DigiD/eHerkenning of de code voor iemand anders online aanvragen?

  1. Zorg dat u de meldcode bij de hand heeft. De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het voertuigidentificatienummer
  2. U vraagt een nieuwe tenaamstellingscode aan via de knop ‘Tenaamstellingscode aanvragen’. U kiest voor ‘Alleen tenaamstellingscode aanvragen’. U betaalt de kosten via iDEAL.
  3. De eigenaar/houder van het voertuig ontvangt de complete code van 9 cijfers met de post. wij versturen de code naar het adres dat bij de gemeente staat geregistreerd.
  4. In het schema ziet u wanneer u de tenaamstellingscode in huis heeft.
  5. Na ontvangst van de nieuwe tenaamstellingscode is de oude code niet meer geldig. Het kenteken blijft wel gelijk.
  Aanvraag In huis
  Maandag tot en met vrijdag voor 20.00 uur Binnen 3 werkdagen
  Maandag tot en met donderdag na 20.00 uur Binnen 4 werkdagen
  Vrijdag na 20.00 uur en in het weekend Donderdag
 • U betaalt de kosten voor de tenaamstellingscode met iDeal.

  Omschrijving Kosten
  Nieuwe tenaamstellingscode €1,20

  Oude tenaamstellingscode teruggevonden

  Heeft u een nieuwe tenaamstellingscode aangevraagd en uw oude code teruggevonden? Het is helaas niet mogelijk om de aanvraag te stoppen en geld terug te krijgen.

Handige links

Heeft deze informatie u geholpen?