Hier vindt u informatie over het verlengen van uw rijbewijs, wat u moet doen als u uw rijbewijs kwijt bent, of hoe u een buitenlands rijbewijs kunt omwisselen. Meer informatie over het halen en behouden van het rijbewijs vindt u op www.rijbewijs.nl.

Eerder starten met rijlessen

Vanaf 16 jaar mag je beginnen met rijlessen voor een T-rijbewijs. Meer informatie over het halen van je T-rijbewijs vind je op deze link opent in een nieuw vensterde website van het CBR.

Geldigheid rijbewijs

Het rijbewijs is maximaal 10 jaar geldig vanaf de afgiftedatum van het rijbewijs. Voor personen van 70 jaar of ouder, en personen met een rijbewijs C of D, is het rijbewijs 5 jaar geldig. Vanwege medische redenen, of voor personen tussen 65 en 70 jaar, kan een rijbewijs korter dan 10 jaar geldig zijn.

Afgiftedatum

De afgiftedatum van het rijbewijs is de datum waarop u het rijbewijs aanvraagt bij de gemeente. Stel uw rijbewijs verloopt op 1 april en u vraagt het rijbewijs aan op 15 maart, dan is 15 maart de afgiftedatum op het nieuwe rijbewijs.

Verloopdatum

De verloopdatum van het rijbewijs is een geldig tot datum. Verloopt uw rijbewijs op 1 april? Dan is het rijbewijs geldig tot en met 31 maart.

Op de voorkant bij punt 4b staat de langstlopende geldigheidsduur. Het rijbewijs is tot de datum op de voorkant (bij punt 4b) te gebruiken als identiteitsdocument.

Op de achterkant van het rijbewijs staat de geldig tot datum per categorie. Is de geldigheid van (één van) de categorieën verlopen? Dan is het rijbewijs ongeldig om een voertuig van deze verlopen categorie te besturen. Van de geldige categorieën kunt u nog wel gebruikmaken.