Echtheidsverklaring aanvragen

Heeft u een verklaring nodig waarmee u kunt aantonen dat u een Nederlands rijbewijs heeft? Bijvoorbeeld als u naar een ander Europees land bent verhuisd en uw rijbewijs kwijt bent. Vraag dan online een echtheidsverklaring bij ons aan. Een echtheidsverklaring is een origineel en gewaarmerkt document, in het Engels, waarin staat of en hoe u met een rijbewijs geregistreerd staat in het rijbewijsregister. 
  1. Ga via de knop naar het online aanvraagformulier 'Echtheidsverklaring aanvragen'.
  2. Vul de gegevens in en voeg een kopie van uw geldige legitimatiebewijs toe. 
  3. Betaal de kosten. Dit kan ook via automatische incasso. Meer informatie vindt u bij ‘Kosten'.
  4. Wij beoordelen uw aanvraag. Aanvraag goedgekeurd? Wij sturen de verklaring binnen 10 werkdagen per post naar u toe.
  5. Wij sturen de verklaring naar het adres waar u bij de gemeente staat ingeschreven. Woont u in het buitenland en staat u niet meer ingeschreven in Nederland? Dan kunnen wij de echtheidsverklaring naar een ander (buitenlands) adres sturen. Vul dit adres in bij ‘correspondentieadres’ op het aanvraagformulier.
 • Op de echtheidsverklaring staan gegevens van uw laatste rijbewijs zoals uw persoonsgegevens, het rijbewijsnummer, de afgiftedatum en de categorieën die u op dit moment heeft. Ook staan de categorieën die u in het verleden heeft gehad op de echtheidsverklaring. Let op: Gegevens van voor 1 oktober 1986 hebben wij niet. Deze staan er dan ook niet op. Op de echtheidsverklaring staat ook of uw rijbewijs geldig is, of het rijbewijs als verloren/gestolen is opgegeven en of er maatregelen op uw rijbewijs staan.
 • Betaal via automatische incasso of maak het bedrag over op rekeningnummer IBAN NL25 ABNA 0477 2566 00 ten name van de RDW. Bij de betaling vermeldt u:

  • uw achternaam
  • uw geboortedatum.

  Betaalt u vanuit het buitenland? Gebruik dan de BIC-code ABNANL2A en de International Banking Code NL 25 ABNA 0477 2566 00.

   

  Omschrijving Kosten
  Echtheidsverklaring €5,10

Heeft deze informatie u geholpen?