Keuring na herinvoer, verval tenaamstelling of controlekeuring

Wilt u uw (land)bouwvoertuig laten keuren na herinvoer van het voertuig? Of omdat de tenaamstelling is vervallen? Of wilt u een controlekeuring na een een eerdere keuring bij ons? Vraag dan een keuringsafspraak bij ons aan.
 • Uitgebreide keuring

  Wij moeten uw voertuig eerst uitgebreid keuren voordat u het kunt registreren. Wilt u weten waar het voertuig aan moet voldoen om goedgekeurd te worden? Check de technische eisen voor uw voertuig.

  Eerder geregistreerd in het buitenland

  Is het voertuig eerder geregistreerd in het buitenland? Neem dan het volledige buitenlandse kentekenbewijs mee. Als u andere documenten over het voertuig heeft, neem deze dan ook mee.

  Leesbaar chassisnummer

  Het voertuigidentificatienummer (VIN) moet leesbaar zijn. Het VIN is hetzelfde als het chassisnummer. Wij controleren dit nummer. Is er geen VIN aanwezig of is dit onleesbaar? Dan is een identiteitsonderzoek nodig. Hier rekenen wij extra kosten voor. 

  Rijden naar het keuringsstation

  Heeft u een keuringsafspraak bij een keuringsstation? Dan mag u met uw voertuig alleen  naar het keuringsstation rijden als het voertuig nog een geldig kenteken heeft, of als u een handelaarskenteken heeft. Anders moet u een eendagskenteken aanvragen of uw voertuig op een trailer of een autoambulance vervoeren.  

  Zelfstandig naar binnen rijden of rollen 

  U moet het voertuig altijd zelfstandig naar binnen kunnen rijden of rollen. Dit mag niet op een aanhangwagen.

  1. Zorg dat u alle voertuiggegevens bij de hand heeft.
  2. Via de knop ‘Keuringsafspraak aanvragen’ onderaan deze pagina komt u op de webpagina voor het aanvragen van een afspraak.
  3. Vul de gegevens in en upload de bijlagen.
  4. Nadat u op 'Verzenden' hebt geklikt nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak. Dit doen we binnen 3 werkdagen.
  5. De keuring gebeurt bij een van onze keuringsstations of aan huis (bij uw bedrijf).  Wij bespreken de mogelijkheden met u als wij contact opnemen voor het maken van een afspraak.

  Legitimatie bij het keuren van een voertuig

  Lees hier welke legitimatiemiddelen mogelijk zijn.

 • Overige kosten
  Omschrijving Kosten
  Controlekeuring €37,50
  Identiteitsonderzoek bij onleesbare/onvindbare VIN €53,00
  (her) inslag VIN €53,00
  Herinschrijving voertuig zwaar €165,00
 • Is er een onderdeel op het kentekenbewijs veranderd? Dan geldt het volgende.

  • Na goedkeuring en registratie sturen wij u binnen 5 werkdagen het nieuwe kentekenbewijs.
  • Een werkdag later versturen een brief met een volledige tenaamstellingscode. Deze code heeft u bijvoorbeeld nodig bij verkoop van het voertuig. Bewaar de tenaamstellingscode daarom goed.
  • Vanaf het moment dat het voertuig op uw naam staat, bent u verantwoordelijk voor de voertuigverplichtingen.  

  Is er geen onderdeel op het kentekenbewijs verandert? Dan krijgt u van ons alleen een brief met de bevestiging van de wijziging.

  Bent u een erkend bedrijf en schrijft u het voertuig in zonder tenaamstelling? Dan krijgt u van ons een bevestiging van inschrijving (BIN). 

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed