Belangrijk

Is het VIN van uw voertuig veranderd of verwijderd, neem dan contact met ons op. Onze technische medewerkers kunnen u informeren over wat u verder moet doen.

VIN niet leesbaar of niet ingeslagen

Bij controle van uw voertuig door bijvoorbeeld de politie of tijdens de APK-keuring kan blijken dat het VIN door roest of schade geheel of gedeeltelijk onleesbaar is of dat het helemaal niet is ingeslagen. Het nummer moet dan alsnog of opnieuw worden ingeslagen. In Nederland is de RDW de enige instantie die het VIN opnieuw in een voertuig mag inslaan.

Identiteitsonderzoek

Voordat wij het VIN (opnieuw) in uw voertuig inslaan, doen wij een identiteitsonderzoek. Hiervoor kunt u een keuringsafspraak bij ons aanvragen. Bij dit onderzoek moeten wij kunnen vaststellen dat het VIN inderdaad bij uw voertuig hoort. Het is daarbij belangrijk dat u uw voertuig in ongewijzigde staat laat zien. Wij kunnen de inslag weigeren als wij de identiteit van uw voertuig niet kunnen vaststellen. Gevolg daarvan is, dat wij de registratie stopzetten en de tenaamstelling vervallen verklaren. U mag dan niet meer met het voertuig rijden.

Onderzoek en inslag VIN

Zo vraagt u een keuringsafspraak aan voor het opnieuw laten inslaan van een VIN. 

  1. Zorg dat u alle voertuiggegevens bij de hand heeft.
  2. Ga naar het formulier voor het aanvragen van een keuringsafspraak.
  3. Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Als wij het formulier hebben ontvangen nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak. Dit doen we binnen 3 werkdagen.
  4. Heeft u een keuringsafspraak bij een keuringsstation? Dan mag u met uw voertuig alleen naar naar het keuringsstation rijden als het kenteken van het voertuig nog geldig is. Anders moet u een eendagskenteken aanvragen of uw voertuig op een trailer of een autoambulance vervoeren. 

Na de keuring

Als het onderzoek akkoord is en het VIN is ingeslagen, sturen wij u binnen 5 werkdagen een brief met een bevestiging van de wijziging. U ontvangt geen nieuw kentekenbewijs. Het huidige kentekenbewijs blijft geldig. 

Kosten

U betaalt de kosten van het identiteitsonderzoek en de inslag contant, met pin of op rekening.

Omschrijving Kosten
Identiteitsonderzoek VIN €44,50
(her) inslag VIN €44,50