Eendagskentekenbewijs

Als u een mobiele machine of mmbs zonder (geldig) Nederlands kenteken bij ons laat keuren, dan kunt u deze per ambulance naar het keuringsstation laten vervoeren. Rijdt u er liever zelf naar toe?  Dan heeft u een eendagskentekenbewijs nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval als u een mobiele machine of mmbs gaat invoeren.
  • Heeft uw bedrijf een RDW-certificaat? Dan kunt u het eendagskentekenbewijs direct aanvragen bij het  maken van uw keuringsafspraak. 
   Heeft u geen RDW-certificaat? Vraag dan bij Zo werkt het een eendagskenteken aan met uw DigiDof uw eHerkenning.
  • Als u een voertuig uit het buitenland haalt, dan moet u in dat betreffende land navragen of en hoe u daar met het voertuig mag rijden.

  Voorwaarden eendagskenteken:

  • Alleen geldig op de dag van de keuring.
  • Alleen in Nederland geldig.
  • Alleen aan te vragen in combinatie met een keuringsafspraak.
 • Als u online een eendagskentekenbewijs wilt aanvragen, dan heeft u een DigiD of eHerkenning nodig.

  De aanvraag gaat als volgt: 

  1. U heeft een keuringsafspraak gemaakt.
  2. U logt via de knop ‘eendagskentekenbewijs aanvragen’ in met uw DigiD of eHerkenning. De aanvraag is gratis. 
  3. Na het invullen van de gevraagde gegevens ontvangt u per mail een bevestiging van de aanvraag. Daarin vindt u een link naar het eendagskentekenbewijs en aanvullende informatie. 
  4. Het kenteken moet op kentekenplaten op uw voertuig komen. Deze witte kentekenplaten mag u zelf (van karton bijvoorbeeld) maken. Hierop zet u het kenteken met zwarte stift die niet uit te wissen is. De kentekenplaten moeten ook bij slecht weer leesbaar blijven. 
  5. Op de dag van de keuring mag u met het eendagskenteken vanaf het Nederlandse adres waar het voertuig staat naar het keuringsstation rijden en weer terug.
  6. Uw voertuig moet in Nederland verzekerd zijn op de dag van de keuring en veilig zijn om mee te rijden.  
  7. U moet het eendagskentekenbewijs uitgeprint bij u hebben als u op de openbare weg rijdt.
  8. Heeft u het eendagskentekenbewijs met Digid aangevraagd? Dan kunt u als aanvulling ook gebruik maken van de RDW-voertuigapp. Kijk bij ‘Eendagskentekenbewijs op de RDW-voertuigapp hoe dit werkt. 

  Niet online 

  Lukt het u niet om het eendagskentekenbewijs online aan te vragen? Dan kunt u het ook aanvragen via onze Klantenservice.

Heeft deze informatie u geholpen?