Nederlands rijbewijs in het buitenland

Mag ik nog rijden met mijn Nederlandse rijbewijs in het buitenland? Hier leest u daar meer over. 
  • Bent u voor bijvoorbeeld vakantie of werk tijdelijk in het buitenland? En is dit niet langer dan 8 maanden? Dan kunt u met uw Nederlands rijbewijs blijven rijden. Bent u in een land buiten de Europese Unie? Dan heeft u soms een internationaal rijbewijs nodig. Dit is een vertaling van uw rijbewijs in meerdere talen. Vraag dit na bij de ambassade van het land waar u bent of naartoe gaat. Een internationaal rijbewijs vraagt u aan bij de ANWB. Lees meer over de geldigheid van uw rijbewijs in het buitenland op Nederland wereldwijd.

  • Gaat u wonen in een land binnen de Europese Unie of de Europese Vrijhandelsassociatie? Dan mag u nog een tijdje met uw Nederlandse rijbewijs rijden. Hoe lang dit is, vraagt u na in het land waar u woont.
    Als uw rijbewijs verloopt, wissel het rijbewijs dan om in het land waar u woont. Meer informatie hierover leest u op de website van Nederland Wereldwijd.
    Voor studenten in het buitenland gelden uitzonderingen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

  • Gaat u wonen in een land buiten de Europese Unie of de Europese Vrijhandelsassociatie? Vraag dan bij de instantie in het land waar u woont of u mag blijven rijden met uw Nederlands rijbewijs.
    Wilt u uw rijbewijs verlengen? Dit doet u bij ons. Kijk voor meer informatie bij 'Nederlands rijbewijs verlengen vanuit het buitenland'.

Heeft deze informatie u geholpen?