Invoeren vanuit land buiten EU of EVA-land

Heeft u een voertuig met kentekenplicht gekocht in een land van buiten de EU of EVA? Als u daarmee wilt rijden op de openbare weg in Nederland, moet u eerst bij de RDW een Nederlands kenteken aanvragen. Daarvoor moet u het voertuig bij ons laten goedkeuren.

Let op: Voert u een gebruikt MMBS in met een datum eerste toelating van vóór 2021? Dan kunt u het tot 1 januari 2022 ook online registreren (inschrijven). U hoeft dan geen afspraak bij ons te maken.

Handige links

Keuren bij keuringsstations

Mobiele machines niet breder dan 3 meter, kunt u op RDW-keuringsstations in het hele land laten keuren. Daarnaast kunt u uw voertuig aan huis laten keuren. Voor het laten keuren moet u een keuringsafspraak aanvragen.

Invoer van een gebruikt voertuig uit het Verenigd Koninkrijk

Voertuigen die eerder geregistreerd zijn in het VK worden vanaf 1 januari 2021 niet meer in Nederland ingeschreven op basis van een EU-kentekenbewijs of een kentekenbewijs uit het VK. De RDW behandelt het voertuig als invoer vanuit een land buiten de EU of EVA-land. Het voertuig moet individueel gekeurd worden op een keuringsstation van de RDW. Houd er rekening mee dat de kosten door de uitgebreidere keuring onverwachts hoger kunnen uitvallen. De keuringslocaties doen hun best om u zo goed mogelijk te helpen. Is een uitgebreide technische keuring nodig, dan kan het voorkomen dat de geplande keuringstijd onvoldoende is en de keuring niet (geheel) kan worden uitgevoerd. De RDW vraagt u dan om op een ander tijdstip nogmaals terug te komen om de keuring af te ronden.  

BPM en invoerrechten

Houd u er rekening mee dat u vanaf 1 januari 2021 te maken kunt krijgen met andere tarieven voor BPM en eventuele invoerrechten. Meer informatie hierover krijgt u bij de Belastingdienst/Douane.