Mobiele machine en MMBS invoeren

Koopt u in het buitenland een mobiele machine of MMBS met kentekenplicht? En u wilt daarmee gaan rijden in Nederland? Dan moet u uw voertuig eerst laten keuren. Vraag daarvoor hier een keuringsafspraak bij ons aan.

 • Uitgebreide keuring

  Wij moeten uw voertuig eerst uitgebreid keuren voordat u het kunt registreren. Wilt u weten waar het voertuig aan moet voldoen om goedgekeurd te worden? Check de technische eisen voor uw voertuig.

  Eerder geregistreerd in het buitenland

  Is het voertuig eerder geregistreerd in het buitenland? Neem dan het volledige buitenlandse kentekenbewijs mee. Als u andere documenten over het voertuig heeft, neem deze dan ook mee.

  Leesbaar chassisnummer

  Het voertuigidentificatienummer (VIN) moet leesbaar zijn. Het VIN is hetzelfde als het chassisnummer. Wij controleren dit nummer. Is er geen VIN aanwezig of is dit onleesbaar? Dan is een identiteitsonderzoek nodig. Hier rekenen wij extra kosten voor. 

  Rijden naar het keuringsstation

  Heeft u een keuringsafspraak bij een keuringsstation? Dan mag u met uw voertuig alleen  naar het keuringsstation rijden als het voertuig nog een geldig kenteken heeft, of als u een handelaarskenteken heeft. Anders moet u een eendagskenteken aanvragen of uw voertuig op een trailer of een autoambulance vervoeren.  

  Zelfstandig naar binnen rijden of rollen 

  U moet het voertuig altijd zelfstandig naar binnen kunnen rijden of rollen. Dit mag niet op een aanhangwagen.

  1. Zorg dat u alle voertuiggegevens bij de hand heeft.
  2. Download eerst hieronder het formulier 'Individuele aanvraag' voor mobiele machine. Dit formulier moet u printen en invullen. U moet het formulier bij de keuring aan onze keurmeester geven.  
  3. Via de knop ‘Keuringsafspraak aanvragen’ onderaan deze pagina komt u op de webpagina voor het aanvragen van een afspraak.
  4. Vul de gegevens in en upload de bijlagen.
  5. Nadat u op 'Verzenden' hebt geklikt nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak. Dit doen we binnen 3 werkdagen.
  6. De keuring gebeurt bij 1 van onze keuringsstations of aan huis (bij uw bedrijf). Wij bespreken de mogelijkheden met u als wij contact opnemen voor het maken van een afspraak.
  7. Neem mee naar de keuring: 
  8. Na goedkeuring en registratie sturen wij u binnen 5 werkdagen het nieuwe kentekenbewijs. Een werkdag later versturen een brief met een volledige tenaamstellingscode.
  9. Bent u een erkend bedrijf en schrijft u het voertuig in zonder tenaamstelling? Dan krijgt u van ons een bevestiging van inschrijving (BIN). 
  10. Vanaf het moment dat het voertuig op uw naam staat, bent u verantwoordelijk voor de voertuigverplichtingen.

  Formulier individuele aanvraag

  Individuele aanvraag U – Mobiele machine (pdf, 107kb)

 • Voertuig zonder Europese of nationale Nederlandse goedkeuring
  Omschrijving Kosten
  Identificatie voertuig zwaar €109,00
  Beoordeling goedkeuring 10-14 aspecten voertuig LRV €99,00
  Inschrijven voertuig in kentekenregister €47,65
  Tenaamstellen via RDW €12,50
  Voorrijkosten keuren aan huis (binnen straal van 225 km vanuit Zoetermeer) €132,00
  Overige kosten
  Omschrijving Kosten
  Controlekeuring €37,50
  Identiteitsonderzoek bij onleesbare/onvindbare VIN €53,00
  (her) inslag VIN €53,00
  Herinschrijving voertuig zwaar €165,00

Handige link