Bent u niet verhuisd, maar wilt u onze post op een ander adres ontvangen? Dan kunt u een verzoek doen om een correspondentieadres te registreren. Dit adres mag alleen een Nederlands adres zijn en wordt alleen in uitzonderlijke situaties geregistreerd.

Geldigheid correspondentieadres

Het correspondentieadres is 1 jaar geldig en vervalt automatisch. Als een bewindvoerder/curator de aanvraag doet vervalt het automatisch na 3 jaar. Wij versturen geen herinneringsbrief voordat uw correspondentieadres vervalt. 

Registreren correspondentieadres

Zo kunt u het verzoek doen:

 1. Maak een brief en meld daarin:
  - het verzoek om een correspondentieadres te plaatsen, te wijzigen of te verwijderen;
  - het Nederlandse correspondentieadres;
  - een uitgebreide omschrijving waarom u het verzoek doet en waarom u geen post kunt ontvangen op het adres waarmee u bent ingeschreven bij uw gemeente.
 2. Zet uw handtekening onderaan de brief.
 3. Maak een scan van de brief en een scan van uw geldige legitimatiebewijs. Een geldig legitimatiebewijs is in dit geval 1 van deze documenten: een geldig Nederlands rijbewijs, identiteitsbewijs of paspoort, een geldig niet-Nederlands paspoort, een geldig rijbewijs of identiteitskaart uit een EU/EVA-land.
 4. Vul het formulier 'Correspondentieadres doorgeven, beëindigen of wijzigen’ volledig in en voeg de beide scans toe aan het formulier;
 5. Klik op verzenden;
 6. Na de beoordeling van uw aanvraag sturen wij u binnen 5 werkdagen per post een bevestiging of afwijzing.
 7. Let op: Wij ontvangen regelmatig formulieren zonder een ondertekend verzoek en een kopie van een legitimatiebewijs. Voor een afhandeltijd binnen 5 werkdagen is het noodzakelijk dat u alle documenten meestuurt .
 8. Hebben wij uw verzoek goedgekeurd, dan ontvangt u tot de vervaldatum onze post op het opgegeven correspondentieadres. Dit gaat om post over alle voertuigen die u op uw naam heeft staan. Is het correspondentieadres verwijderd, dan ontvangt u onze post weer op het adres waarop u staat ingeschreven bij de gemeente.

Belangrijk
Stuur alle gevraagde documenten met het verzoek mee en een uitgebreide uitleg waarom u het verzoek doet, anders nemen wij uw aanvraag niet in behandeling. Bijvoorbeeld: schrijf niet alleen 'ik kan mijn post niet ontvangen’, maar omschrijf ook wat uw situatie is en waarom u geen post kunt ontvangen op het adres waarmee u bij de gemeente bent ingeschreven.  

Correspondentieadres voor een rechtspersoon

Wij sturen uw post naar het adres waarop uw bedrijf bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven (heeft u een RDW-erkend bedrijf dan kunt u online uw bedrijfsgegevens wijzigen).

Als tekenbevoegde (zoals vermeld op het uittreksel van de Kamer van Koophandel (KVK) kunt u een verzoek doen om een correspondentieadres voor een rechtspersoon te plaatsen, te wijzigen of te verwijderen. U volgt dan ook de procedure die hierboven staat. De uitzondering daarop is dat u in de brief ook het inschrijfnummer van de Kamer van Koophandel (KvK) en eventueel het vestigingsnummer vermeldt. Deze gegevens staan op het uittreksel KVK. Een correspondentieadres voor een rechtspersoon vervalt niet automatisch na 1 jaar.

Is de rechtsvorm van een rechtspersoon beëindigd, dan kunt u geen correspondentieadres aanvragen.