Controleer eerst of u aan alle onderstaande voorwaarden voldoet. Is dit niet het geval, ga dan voor het verlengen van het Nederlandse rijbewijs naar de gemeente waar u staat ingeschreven.

Voorwaarden voor online verlenging Nederlands rijbewijs

Om de verlenging van uw rijbewijs online te kunnen aanvragen, moet u:

Online verlenging Nederlands rijbewijs aanvragen

  1. Ga naar deze link opent in een nieuw venster'Rijbewijs aanvragen'. Hiervoor heeft u een Android smartphone met NFC-lezer nodig. Dan komt u in het DigiD-scherm terecht waar u kunt inloggen bij de RDW.
  2. Log in met uw DigiD-gebruikersnaam en scan de QR-code met de DigiD-app. Heeft u de DigiD app nog niet gedownload en heeft u deze link opent in een nieuw vensterde controle met identiteitsbewijs nog niet uitgevoerd? Kijk dan voor de voorwaarden en meer informatie op deze link opent in een nieuw vensterde website van DigiD
  3. Na de goedkeuring van DigiD komt u in de RDW-dienst en kunt u verder met uw aanvraag.
  4. U selecteert welke achternaam u op het rijbewijs wilt hebben.
  5. U selecteert op welke afhaallocatie u uw rijbewijs wilt afhalen.
  6. U betaalt via iDEAL. 
  7. U ontvangt op het opgegeven e-mailadres een bevestiging dat uw aanvraag in behandeling is genomen.
  8. Na 2 werkdagen ontvangt u een e-mail met als onderwerp: ‘Rijbewijs ligt klaar op door u gekozen afhaallocatie’. Hierin staat dat u het nieuwe rijbewijs kunt ophalen bij de opgegeven vestiging binnen uw gemeente.
  9. U kunt uw rijbewijs afhalen bij de gemeente. Bij het afhalen moet u zich legitimeren en het oude rijbewijs inleveren.

Mocht u problemen ondervinden tijdens uw aanvraag, dan kunt u contact opnemen met RDW Klantenservice. Voor vragen over inloggen met uw DigiD kunt u deze link opent in een nieuw venstercontact opnemen met DigiD.

Kosten

Omschrijving
Verlengen rijbewijs bij RDW €39,78