Invoeren vanuit land buiten EU- of EVA-land

Als u een voertuig heeft gekocht in een land van buiten de EU of EVA en u wilt daarmee gaan rijden in Nederland, dan moet u eerst een Nederlands kenteken aanvragen. Daarvoor moet u het voertuig laten goedkeuren bij de RDW.

Keuren bij testcentrum Lelystad

De meeste van deze voertuigen zijn niet gebouwd volgens een Nederlandse- of Europese typegoedkeuring. De speciale apparatuur die voor de keuring nodig is, is alleen aanwezig op het RDW-testcentrum in Lelystad. Daarom moeten de testen daar plaatsvinden. Deze testen zijn duur. Voor meer informatie over de invoer van een dergelijk voertuig ga naar 'Individuele goedkeuringen (IGK)'. Wilt u meer informatie over de kosten, neemt u dan contact op met de RDW-Klantenservice.

Keuren bij andere RDW-locaties

In onderstaande situaties kunt u uw voertuig op RDW-keuringsstations in het hele land laten keuren:

  • Als u het voertuig invoert als verhuisgoed.
  • Als het voertuig in het verleden al een Nederlands kenteken heeft gehad.
  • Als de datum waarop het voertuig voor het eerst op de weg is gekomen, ligt vóór 01-01-1998 of in geval van bromfietsen, snorfietsen, motorfietsen en driewielige voertuigen vóór 01-01-2006.
  • Als het voertuig een Europese typegoedkeuring heeft. Dit kunt u navragen bij de fabrikant of importeur van het merk voertuig.

Ga voor meer informatie over deze situaties naar 'Invoeren vanuit EU of EVA-land'.

Voertuig invoeren vanuit Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland

Wilt u een motor invoeren vanuit Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland? Het Verenigd Koninkrijk bereidt zich voor op een eventuele Brexit. Na een eventuele Brexit is het Verenigd Koninkrijk geen EU-land meer. Meer informatie over invoeren na de Brexit-datum leest u op de Brexit-pagina van de RDW.