Keuren motor na schade

Heeft u een aanrijding met schade gehad of zijn er technische gebreken aan uw motor vastgesteld? Dan kunt u een brief van ons ontvangen dat het voertuig niet meer de weg op mag. Totdat de schade is gerepareerd en de reparaties door ons zijn goedgekeurd. Voor het goedkeuren kunt u online een keuringsafspraak maken.
  • U mag niet meer met voertuig rijden, maar het moet nog wel verzekerd  zijn. 
  • Ook moet u motorrijtuigenbelasting blijven betalen, als uw voertuig belastingplichtig is en zorgen dat het voertuig APK goedgekeurd is (als dit op uw voertuig van toepassing is).
 • Om weer met het voertuig op de weg te mogen rijden, moet u het voertuig laten repareren en daarna bij ons laten keuren.

  1. Maak een afspraak voor een keuring via de knop Keuringsafspraak maken. U kiest voor een 'Keuring naar aanleiding van verbod tot rijden op de weg'.    
  2. Op de dag van de keuringsafspraak mag u met uw voertuig op de openbare weg rijden. Dit geldt alleen voor de kortste route van uw huisadres naar het keuringsstation en van het keuringsstation naar uw huisadres.
  3. Uw voertuig wordt gekeurd op technische eisen. Wij controleren of de schade goed (deugdelijk) is gerepareerd.
  4. U betaalt de kosten.
  5. Als het voertuig is goedgekeurd, halen wij de zogenoemde 'Wachten op keuren' (WOK)-melding uit het kentekenregister. Als dat gebeurd is, mag u weer met het voertuig rijden, niet eerder. U ontvangt van ons een brief met de bevestiging dat u weer mag rijden. U kunt zelf ook bekijken of de melding uit het register is gehaald met de RDW-Kentekencheck. Als bij het onderwerp Status van het voertuig bij ‘Verbod voor rijden’ op de weg ‘Nee’ staat, mag u weer rijden.
  6. Het bestaande kentekenbewijs is weer geldig.
 • De kosten die u op het keuringsstation betaalt, zijn de kosten voor de heractivering van het kentekenbewijs. 

  Omschrijving Kosten
  Herafgifte/activering KB voertuig licht €70,00

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed