Keuren motor na schade

Heeft u een aanrijding met schade gehad of zijn er technische gebreken aan uw motor vastgesteld? Dan kan de politie of de verzekeringsmaatschappij in het RDW-kentekenregister laten zetten dat uw motor niet meer op de openbare weg mag rijden. Deze melding heet ‘Verbod voor rijden op de weg'. Is dit het geval, dan ontvangt u hierover een brief van ons. Uw voertuig mag niet meer op de openbare weg rijden totdat de schade is gerepareerd en de reparaties door ons zijn goedgekeurd. Hiervoor moet u een keuring bij ons laten doen.    

 • (Link)

  Wat u eerst moet weten

  • U mag niet meer met voertuig rijden, maar het moet nog wel verzekerd  zijn. 
  • Ook moet u motorrijtuigenbelasting blijven betalen, als uw voertuig belastingplichtig is en zorgen dat het voertuig APK goedgekeurd is (als dit op uw voertuig van toepassing is).
 • (Link)

  Zo werkt het

  Om weer met het voertuig op de weg te mogen rijden, moet u het voertuig laten repareren en daarna bij ons laten keuren.

  1. Maak een afspraak voor een keuring via de knop Keuringsafspraak maken. U kiest voor een 'Keuring naar aanleiding van verbod tot rijden op de weg'.    
  2. Op de dag van de keuringsafspraak mag u met uw voertuig op de openbare weg rijden. Dit geldt alleen voor de kortste route van uw huisadres naar het keuringsstation en van het keuringsstation naar uw huisadres.
  3. Uw voertuig wordt gekeurd op technische eisen. Wij controleren of de schade goed (deugdelijk) is gerepareerd.
  4. U betaalt de kosten.
  5. Als het voertuig is goedgekeurd, halen wij de zogenoemde 'Wachten op keuren' (WOK)-melding uit het kentekenregister. Als dat gebeurd is, mag u weer met het voertuig rijden, niet eerder. U ontvangt van ons een brief met de bevestiging dat u weer mag rijden. U kunt zelf ook bekijken of de melding uit het register is gehaald met de deze link opent in een nieuw venster RDW-Kentekencheck. Als bij het onderwerp Status van het voertuig bij ‘Verbod voor rijden’ op de weg ‘Nee’ staat, mag u weer rijden.
  6. Het bestaande kentekenbewijs is weer geldig.
 • (Link)

  Kosten

  De kosten die u op het keuringsstation betaalt, zijn de kosten voor de heractivering van het kentekenbewijs. 

  Herafgifte/activering KB voertuig licht €67,00