Keuren na verbod voor rijden over de weg

Constateert de politie of douane bij een controle dat uw motor technische gebreken heeft of te veel geluid produceert? Of wijkt de motor af van wat er op het kentekenbewijs staat? Dan kunnen wij voor deze motor in het RDW-kentekenregister een ‘verbod voor het rijden over de openbare weg’ registreren. U mag er dan niet meer mee over de openbare weg rijden. Om weer met het voertuig te kunnen rijden, moet u het eerst bij ons laten keuren.

Handige link

  • Heeft uw voertuig schade en mag u daarom niet op de weg rijden? Ga dan naar 'Keuren na schade'.
  • Ook al mag u niet met het voertuig rijden, u moet wel zorgen voor een geldige verzekering, APK en motorrijtuigenbelasting blijven betalen, als deze verplichtingen gelden voor uw voertuig. 
  • Heeft u het verbod gekregen om technische redenen? Dan moet u het voertuig eerst repareren en daarna laten keuren.

 • Dit moet u doen om weer met het voertuig te mogen rijden:

  1. Zorg ervoor dat uw voertuig voldoet aan de permanente eisen. Wij keuren uw voertuig hierop. De permanente eisen kunt u vinden in de ' Regeling voertuigen'.
  2. Maak een afspraak bij een RDW-keuringsstation via de knop 'Keuringsafspraak maken'. 
  3. Kies voor ‘Keuring naar aanleiding van verbod tot rijden over de weg (niet in verband met schade)’.  
  4. U betaalt de kosten van de keuring. 
  5. Na goedkeuring sturen wij u binnen 5 werkdagen een bevestigingsbrief en verwijderen wij de melding 'verbod voor het rijden over de weg' in het kentekenregister. Pas als u deze brief heeft ontvangen, mag u weer rijden met het voertuig. U kunt zelf ook bekijken of de melding uit het register is gehaald met de RDW-Kentekencheck. Als bij het onderwerp Status van het voertuig bij ‘Verbod voor rijden op de weg' ‘Nee’ staat, mag u weer rijden.
  6. U krijgt ook een nieuw APK-rapport (als uw voertuig APK-plichtig is).
  7. Uw kentekencard en de bijbehorende tenaamstellingscode blijven geldig.
   Had u een papieren kentekenbewijs? Dan sturen wij u binnen 5 werkdagen een kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) per post. Daarnaast ontvangt u een werkdag later apart een brief met een tenaamstellingscode.  
 • Omschrijving Kosten
  Herinschrijving voertuig licht €70,00

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed