U ontvangt een brief van de RDW dat u niet meer met uw motor op de openbare weg mag rijden totdat de motor is gerepareerd en goedgekeurd. De voertuigverplichtingen lopen gewoon door.

Schadekeuring

Om weer met het voertuig op  de weg te mogen rijden, moet u de motor laten repareren en daarna laten keuren bij een RDW-keuringsstation. Uw motor krijgt dan een schadekeuring. Op de dag van de keuringsafspraak bij de RDW mag u met uw motor op de openbare weg rijden. Dit geldt alleen voor de kortste route van uw huisadres naar het keuringsstation en van het keuringsstation naar uw huisadres.

Afspraak maken voor schadekeuring

Dit moet u doen om na reparatie van de schade weer te mogen rijden:
  1. Ga naar deze link opent in een nieuw vensterKeuringsafspraak maken en maak een keuringsafspraak. Kies bij 'selecteer uw keuring' voor 'verbod tot rijden over de weg’.
  2. U betaalt de kosten contant of met pin op het keuringsstation.
  3. Uw motor wordt gekeurd op technische eisen. Als de motor is goedgekeurd, beëindigt de RDW de zogenoemde 'Wachten op keuren' (WOK)-melding in het kentekenregister. Zodra deze melding is verwijderd in het register, mag u weer met de motor rijden, niet eerder. U ontvangt een brief van de RDW met de bevestiging dat u weer mag rijden. U kunt dit zelf ook bekijken door uw kenteken in te voeren in de deze link opent in een nieuw vensterRDW Kentekencheck.

Kosten

De kosten die u op het keuringsstation betaalt zijn de kosten voor de schadekeuring en de herafgifte van het kentekenbewijs.

Voertuigen met een gewicht t/m 3500 kg: