U ontvangt een brief van de RDW dat u niet meer met uw motor op de openbare weg mag rijden totdat de motor is gerepareerd en goedgekeurd. De voertuigverplichtingen lopen gewoon door.

Schadekeuring

Om weer met het voertuig op  de weg te mogen rijden, moet u de motor laten repareren en daarna laten keuren bij een RDW-keuringsstation. Uw motor krijgt dan een schadekeuring. Op de dag van de keuringsafspraak bij de RDW mag u met uw motor op de openbare weg rijden. Dit geldt alleen voor de route van uw huisadres naar het keuringsstation en van het keuringsstation naar uw huisadres.

Afspraak maken voor schadekeuring

Hier leest u wat u moet doen om na reparatie van de schade weer te mogen rijden:
  1. Ga naar deze link opent in een nieuw vensterKeuringsafspraak maken en maak online een keuringsafspraak. U kiest voor 'Keuring na ongeldig verklaard kentekenbewijs'.
  2. U betaalt de kosten contant of met pin op het keuringsstation.
  3. Uw motor wordt gekeurd op technische eisen.  
  4. Als de motor is goedgekeurd, beëindigt de RDW de zogenoemde 'Wachten op keuren' (WOK)-melding in het kentekenregister. Zodra deze melding is verwijderd in het register mag u weer met de motor rijden, niet eerder. U ontvangt een brief van de RDW met de bevestiging dat u weer mag rijden. U kunt dit zelf ook bekijken door uw kenteken in te voeren in de deze link opent in een nieuw vensterRDW-dienst ‘Voertuiggegevens opvragen’.
  5. Uw bestaande kentekenbewijs is weer geldig. Is er ook een wijziging doorgevoerd (via keuring of administratief in kentekenregister) van een item dat op de kentekencard staat, dan ontvangt u een nieuwe kentekencard. Heeft u nog een papieren kentekenbewijs bij de motor, dan ontvangt u als de WOK-melding voor
    1 januari 2014 is geplaatst, een kentekencard en een bijbehorende tenaamstellingscode. Is de WOK-melding op of na 1 januari 2014 geplaatst, dan ontvangt u alleen een brief. 

Kosten

De kosten die u op het keuringsstation betaalt zijn de kosten voor de schadekeuring.

Voertuigen met een gewicht t/m 3500 kg:

Omschrijving
Schadekeuring voertuig licht €42,00
Herafgifte/activering KB voertuig licht €64,00