Persoonsgegevens van anderen opvragen

Wilt u persoonsgegevens van een eigenaar/houder van een motor opvragen? Bijvoorbeeld omdat u meer wilt weten over een motor die u mogelijk gaat kopen? In sommige gevallen kunnen we die gegevens aan u geven.
 • Informeer eerst bij onze klantenservice of wij de persoonsgegevens wel aan u mogen geven. Wij kunnen u vertellen of het zin heeft om de gegevens op te vragen. Ook kunnen we aangeven of in de periode waarover u informatie wilt meerdere eigenaren/houders staan geregistreerd. U moet betalen voor elke eigenaar/houder waarover u persoonsgegevens wilt opvragen. Mogelijk is het aantal eigenaren van invloed op uw besluit om de gegevens bij ons op te vragen.
 • Zo vraagt u de persoonsgegevens van een particuliere eigenaar/houder op: 

  1. Stuur per post of e-mail een verzoek naar ons. Vermeld daarin uw gegevens, het kenteken, de peildatum of periode. Geef in het kort aan waarom u de gegevens wilt. Het adres:
   RDW t.a.v. unit IV
   Postbus 30.000
   9640 RA
   Veendam
   e-mail: [email protected] 
  2. Maak de kosten over op rekeningnummer IBAN NL76 ABNA 0477 2630 54 van de RDW in Zoetermeer. Vermeld daarbij het kenteken waarover u informatie wilt.
  3. Als we het bedrag ontvangen hebben, vragen wij de particuliere eigenaar/houder vervolgens of we zijn persoonsgegevens aan u mogen geven. Wij geven daarbij aan de eigenaar/houder ook uw naam en adres en de reden van uw aanvraag door.
  4. Geeft de particuliere eigenaar/houder toestemming, dan sturen wij u daarna binnen 5 werkdagen de gegevens toe.
   Stond het voertuig in de periode waarover u informatie vraagt op naam van meerdere personen? Dan geven wij u de informatie pas als we van alle eigenaren/houders toestemming hebben gekregen. 
  5. Geeft de geregistreerde eigenaar/houder geen toestemming of reageert hij niet binnen 14 dagen? Dan laten wij u weten dat u geen informatie ontvangt. U krijgt het door u betaalde bedrag niet terug. U betaalt namelijk voor onze werkzaamheden en niet voor de informatie op zich.
 • Omschrijving Kosten
  Informatie kentekengegevens €9,20

  U betaalt de kosten per eigenaar/houder waarover u informatie wilt. 

 • Stond of staat het voertuig in de periode waarover u informatie opvraagt op naam van een rechtspersoon? Dan hoeven wij aan de rechtspersoon geen toestemming te vragen om zijn gegevens te geven. De privacywetgeving geldt namelijk niet voor gegevens van rechtspersonen, zoals een B.V., een N.V of een stichting. U ontvangt de gegevens dan binnen 5 werkdagen van ons.

  Stond of staat het voertuig in de door u gevraagde periode op naam van zowel een rechtspersoon als een particulier? Dan geven wij u de informatie pas als we van de particuliere eigenaar/houder akkoord hebben gekregen.

Heeft deze informatie u geholpen?