Zo vraagt u de persoonsgegevens van een particuliere eigenaar/houder op: 

 1. Maak € 8,10 per eigenaar/houder over op rekeningnummer IBAN NL76 ABNA 0477 2630 54 van de RDW, onder vermelding van: het kenteken waar u informatie over wilt.
 2. Stuur of mail een verzoek met uw gegevens, het kenteken, de peildatum of periode en beknopte opgave van reden van de opvraag naar:
  RDW t.a.v. unit IV
  Postbus 30.000
  9640 RA Veendam
  email: deze link opent in een nieuw venster[email protected] 
 3. Als het bedrag is ontvangen, neemt de RDW uw aanvraag in behandeling. Vervolgens vraagt de RDW de geregistreerde eigenaar/houder toestemming om zijn/haar persoonsgegevens te mogen verstrekken. Daarbij meldt de RDW ook uw naam en adres en de reden van uw aanvraag.
 4. Geeft de geregistreerde eigenaar/houder geen toestemming of hij/zij reageert niet binnen 14 dagen dan ontvangt u geen informatie. U ontvangt het door u betaalde bedrag niet terug. U betaalt namelijk voor werkzaamheden door de RDW en niet voor de informatie op zich

Belangrijk

De RDW vraagt alleen toestemming als de geregistreerde eigenaar/houder een particulier is. Als dat een rechtspersoon is, bijvoorbeeld een BV, NV of een stichting, dan vraagt de RDW geen toestemming. Op gegevens van rechtspersonen is namelijk geen privacywetgeving van toepassing.