Voertuig laten slopen

Zo laat u uw voertuig slopen bij een RDW erkend bedrijf:

  1. Neem contact op met een RDW erkend demontagebedrijf. U vindt een RDW erkend demontagebedrijf met de RDW-locatiewijzer.
  2. Als het voertuig naar de sloop gaat moet u de volgende documenten meenemen:
    - compleet kentekenbewijs of
    - kentekencard met de tenaamstellingscode.
  3. De medewerker meldt uw kenteken af bij de RDW en geeft u een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat uw registratie bij de RDW is beëindigd. Let u er dus op dat u het vrijwaringsbewijs ontvangt.
  4. Uw registratie in het kentekenregister is nu beëindigd. U moet zelf de verzekering stopzetten. De motorrijtuigenbelasting stopt automatisch.

(Deel) kentekenbewijs ontbreekt

Heeft u bij het voertuig geen (of geen volledig) papieren kentekenbewijs meer of geen kentekencard met tenaamstellingscode, dan kunt u een zogenoemde ‘demontagecode’ aanvragen. Met deze demontagecode kunt u bij een RDW erkend demontagebedrijf de sloop alsnog laten uitvoeren. U moet dan ook een geldig legitimatiebewijs meenemen. Hier kunt u een demontagecode aanvragen.

Kentekenplaat ontbreekt

Mist u de kentekenplaat en brengt u de motor op een trailer naar het demontagebedrijf? Dan hoeft u geen nieuwe kentekenplaat te kopen. Wel moet u vooraf aangeven aan het demontagebedrijf dat u de kentekenplaat mist. Wilt u rijdend naar het demontagebedrijf, dan moet u eerst een nieuwe kentekenplaat kopen omdat u zonder kentekenplaat niet met de motor mag rijden.

Demontagebedrijf accepteert geen onvolledig voertuig

Als een RDW erkend demontagebedrijf geen onvolledig voertuig accepteert, neem dan contact op met de Brancheorganisatie voor gecertificeerde demontagebedrijven (STIBA). Zij kunnen u aangeven welke bedrijven uw voertuig af kunnen melden. Voorwaarde is wel dat het Voertuigidentificatienummer (VIN) nog in het voertuig (of onderdeel) aanwezig is.

RDW erkend demontagebedrijf

Zo herkent u een RDW erkend demontagebedrijf:

stickerdemontagevoertuigen_jpg