Kilometerteller vervangen of repareren

Het is belangrijk dat de juiste kilometerstand van uw motor in ons kentekenregister staat. Daarom moet uw kilometerteller goed werken. Laat de teller vervangen of repareren als deze niet goed werkt.
  1. Ga naar een garage of autodealer om de reparatie of vervanging te laten uitvoeren. 
  2. Schrijf de kilometerstand op voordat de reparatie/vervanging start en controleer erna of de teller weer goed werkt. Schrijf dan de kilometerstand die u afleest op. 
  3. Vraag het bedrijf om de rekening.
  4. Geef de vervanging of reparatie en de tellerstand aan ons door of laat de garage of dealer dit doen. Zelf doet u dit met het correctieformulier tellerstand.
  5. Geef op het formulier bij Foutieve tellerstand de laatst bekende stand aan van voordat uw teller is vervangen/gerepareerd. De nieuwe stand ziet u na de vervanging/reparatie van de teller.
  6. Kies bij ‘Reden correctie’ voor ‘Vervanging teller’.
  7. Stuur de rekening mee met het correctieformulier.
  8. Na goedkeuring slaan we de vervanging/reparatie en de tellerstanden binnen 5 werkdagen op in ons kentekenregister. Daarvan ontvangt u een bevestiging per e-mail.
 • Als de kilometerteller van uw motor is vervangen, ontvangt u– naast de bevestigingsmail - per post een brief van ons met een verklaring waarin staat dat de teller vervangen is. Die verklaring moet u bij verkoop van uw motor meegeven aan de nieuwe eigenaar. Dat een kilometerteller vervangen is, kunt u namelijk voorlopig niet op een andere manier aantonen.

 

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed