Motorvermogen wijzigen van een motorfiets

Als u het motorvermogen wijzigt van een motor, brommer, trike of quad met een Nederlands kenteken, dan moet u het RDW-kentekenregister en het kentekenbewijs ook laten aanpassen. Het gaat hierbij om aanpassing van de bestaande motor en niet om vervanging van de motor.

Het aangepaste motorvermogen kunt u op de volgende twee manieren laten vaststellen:

  1. Voor motorfietsen kan dat door de fabrikant (of zijn Nederlandse vertegenwoordiger) via een verklaring.
  2. Door een RDW-keuring. Ga voor meer informatie naar 'Aanpassen motorvermogen brommer, motor, trike of quad'.

Vaststellen nieuw motorvermogen via verklaring fabrikant

De fabrikant of zijn Nederlandse vertegenwoordiger kan een verklaring afgeven dat het motorvermogen is aangepast. Uit de verklaring moet blijken dat de wijziging volgens fabrieksvoorschriften is uitgevoerd en dat sprake is van een bestaande vermogens variant/uitvoering binnen de typegoedkeuring.

U kunt contact opnemen met de fabrikant of zijn Nederlandse vertegenwoordiger van uw motor. Op uw verzoek kan hij de verklaring inclusief een verzoek tot aanpassing van de register- en kentekengegevens sturen naar:

RDW, unit VRD
Postbus 30 000
9640 RA Veendam.

Nieuwe kentekenbewijs

Als alle documenten in orde zijn, past de RDW het kentekenregister aan en stuurt u binnen 5 werkdagen per post een nieuw kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) met de juiste gegevens. Daarnaast ontvangt u een brief met een tenaamstellingscode. De RDW verstuurt de tenaamstellingscode een werkdag later dan het kentekenbewijs. De tenaamstellingscode is een code die u nodig heeft bij bijvoorbeeld verkoop van het voertuig. De code bestaat uit 9 cijfers. Het is belangrijk om de tenaamstellingscode goed en apart van het kentekenbewijs te bewaren.

Is er voor het voertuig al een kentekencard afgegeven, dan ontvangt u geen nieuwe tenaamstellingscode. De bestaande tenaamstellingscode blijft geldig.

Voertuig en rijbewijscategorie

Wilt u meer weten over de verschillende rijbewijscategorieĆ«nvoor motorfietsen, brommers en quads? Kijk dan op de pagina RijbewijscategorieĆ«n.

Kosten

De RDW past de gegevens aan en berekent hier geen kosten voor. Informeert u zelf naar de kosten van de fabrikant.