Vermogen van een motor aanpassen op het kentekenbewijs

Wijzigt u het vermogen van uw motor, laat dan het kentekenbewijs bij ons aanpassen. Een motorzaak kan dit ook voor u regelen.

 • Voorwaarden

  • Het vermogen van de bestaande motor is aangepast. De motor is niet vervangen.
  • U heeft een ombouwverklaring van de Nederlandse importeur (verklaring van de fabrikant) dat het motorvermogen is aangepast. Hierin staat dat de wijziging volgens fabrieksvoorschriften is uitgevoerd en voldoet aan de richtlijnen van de typegoedkeuring. Neem voor meer informatie contact op met uw dealer.
  • Heeft u een motorzaak en regelt u de aanvraag voor uw klant? Voeg dan een verzoek van de eigenaar toe als bijlage.

  Geen verklaring, trike of quad

  Heeft u geen ombouwverklaring of heeft u een trike of quad? Laat dan uw voertuig bij ons keuren. Ga voor meer informatie naar 'Aangepaste of zelfbouwmotor laten goedkeuren'.

 • Heeft u geen verklaring van de fabrikant of heeft u een trike of quad? Laat dan uw motor keuren. Ga voor meer informatie naar 'Aangepaste of zelfbouwmotor laten goedkeuren'.

  1. Ga naar het formulier via de knop 'Aanpassen vermogen motor'.
  2. Vul de gegevens in en klik op 'verzenden'.
  3. Voeg de ombouwverklaring als bijlage toe.
  4. Wij nemen uw aanvraag in behandeling. Alles goed? Dan passen wij het kentekenregister aan en sturen wij u binnen 5 werkdagen een nieuw kentekenbewijs. Heeft u nog geen kentekencard? Dan sturen wij u een werkdag later een brief met een volledige tenaamstellingscode. Bewaar de tenaamstellingscode goed.
  5. Bel uw verzekeringsmaatschappij om het aangepaste vermogen van uw motor door te geven.
 • Het aanpassen van het kentekenbewijs is gratis. De verklaring van de fabrikant is niet gratis. Neem hiervoor contact op met uw dealer.
 • Er zijn verschillende rijbewijscategorieën voor motorfietsen en quads. Lees hier meer over op de pagina 'Rijbewijscategorieën

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed