Inschrijven op bedrijfsnaam buitenland

Is uw bedrijf gevestigd in het buitenland en heeft u geen uittreksel van de Nederlandse Kamer van Koophandel? Dan kunt u geen snelle motorboot inschrijven en overschrijven op uw bedrijfsnaam.

Voorregistratie

Per 1 januari 2018 is de manier gewijzigd waarop u een snelle motorboot kunt registreren. Als u een snelle motorboot zonder Nederlands registratiebewijs op uw naam wilt zetten, doet u eerst online een voorregistratie. Met het voorregistratieverslag gaat u naar het kentekenloket van PostNL of RDW-balie. Deze manier van registreren voorkomt fouten en u krijgt daardoor sneller uw registratiebewijs. 

Snelle motorboot inschrijven

Zo regelt u online de voorregistratie voor het inschrijven en op naam zetten van een snelle motorboot:

  1. Houd de gegevens van de boot bij de hand.
  2. Ga naar deze link opent in een nieuw vensterInschrijven snelle motorboot en vul de gevraagde gegevens in.
  3. U ontvangt een e-mail met daarin een link naar het zogenoemde voorregistratieverslag (daarin staan alle gegevens die u heeft ingevuld).
  4. Dit voorregistratieverslag kunt u uitprinten of op uw mobiele telefoon opslaan en dit neemt u mee naar een kentekenloket van deze link opent in een nieuw vensterkentekenloket van PostNL  of RDW balie. Woont u niet in Nederland? Dan kunt u alleen bij een RDW-balie terecht.
  5. U neemt mee:
    - een geldig legitimatiebewijs  
    - een geldig uittreksel van de Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 jaar) wanneer u de boot op uw bedrijfsnaam wilt overschrijven.
  6. De kosten betaalt u aan het kentekenloket of RDW-balie.
Omschrijving 2018 2019
Eerste registratie snelle motorboot €54,00 €54,00
7. U krijgt het registratiebewijs niet direct mee. Als uw aanvraag is goedgekeurd, stuurt de RDW het registratiebewijs binnen 5 werkdagen op naar het adres waar u in Nederland staat ingeschreven. Heeft u een buitenlands adres opgegeven? Dan wordt het registratiebewijs niet opgestuurd, maar kunt u het registratiebewijs alleen ophalen bij de RDW-locatie waar u met uw voorregistratieverslag bent geweest. Het registratiebewijs ligt daar 5 werkdagen na het inleveren van het voorregistratieverslag voor u klaar.

8. Als u  het registratiebewijs heeft ontvangen, moet u het registratieteken aan beide kanten van de  motorboot goed zichtbaar aanbrengen. Het registratieteken staat op het registratiebewijs. Ga voor informatie naar het artikel voorwaarden en afmetingen registratieteken.  

Let op; de kosten betaalt u voor het in het behandeling nemen van uw aanvraag. Wijst de RDW uw aanvraag af dan krijgt u geen geld terug.

Registratiebewijs niet ontvangen

Heeft u onlangs een registratiebewijs aangevraagd en dit niet binnen 5 werkdagen ontvangen, neem dan contact op met de RDW. We nemen de aanvraag van een nieuw registratiebewijs niet in behandeling als u deze 3 maanden na afgifte van de originele documenten heeft ingediend.

Termijn doorgeven niet ontvangen registratiebewijs

Heeft u nog niet doorgegeven dat u het registratiebewijs niet heeft ontvangen en is het langer dan 3 maanden geleden dat u het document heeft aangevraagd, dan moet u een vervangend registratiebewijs aanvragen.