Snelle motorboot wijzigen

Zo regelt u online de voorregistratie voor het wijzigen van een snelle motorboot:

 1. Houd de gegevens van de boot bij de hand.
 2. Ga naar deze link opent in een nieuw vensterWijzigen snelle motorboot  en vul de gevraagde gegevens in.
 3. U ontvangt een e-mail met daarin een link naar het zogenoemde voorregistratieverslag (daarin staan alle gegevens die u heeft ingevuld).
 4. Dit voorregistratieverslag kunt u uitprinten of op uw mobiele telefoon opslaan en dit neemt u mee naar een deze link opent in een nieuw vensterkentekenloket van PostNL of RDW balie. Woont u niet in Nederland? Dan kunt u alleen bij een RDW-balie terecht.
 5. U neemt mee:
  - het originele registratiebewijs. Let op: heeft u het registratiebewijs niet (meer) in uw bezit, dan moet u eerst een vervangend registratiebewijs aanvragen!
  - een geldig legitimatiebewijs  
  - een geldig uittreksel van de Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 jaar) wanneer u de boot wilt overschrijven op uw bedrijfsnaam
 6. De kosten betaalt u aan het kentekenloket of RDW-balie.
Omschrijving 2018 2019
Wijzigen registratiebewijs snelle motorboot €15,00 €15,00
7. U krijgt het registratiebewijs niet direct mee. Als uw aanvraag is goedgekeurd, stuurt de RDW het registratiebewijs binnen 5 werkdagen op naar het adres waar u in Nederland staat ingeschreven. Heeft u een buitenlands adres opgegeven? Dan wordt het registratiebewijs niet opgestuurd, maar kunt u het registratiebewijs alleen ophalen bij de RDW-locatie waar u met uw voorregistratieverslag bent geweest. Het registratiebewijs ligt daar 5 werkdagen na het inleveren van het voorregistratieverslag voor u klaar.

Let op; de kosten betaalt u voor het in het behandeling nemen van uw aanvraag. Wijst de RDW uw aanvraag af dan krijgt u geen geld terug.

Registratiebewijs niet ontvangen

Heeft u onlangs een registratiebewijs aangevraagd en dit niet binnen 5 werkdagen ontvangen, neem dan contact op met de RDW. We nemen de aanvraag van een nieuw registratiebewijs niet in behandeling als u deze 3 maanden na afgifte van de originele documenten heeft ingediend.

Termijn doorgeven niet ontvangen registratiebewijs

Heeft u nog niet doorgegeven dat u het registratiebewijs niet heeft ontvangen en is het langer dan 3 maanden geleden dat u het document heeft aangevraagd, dan moet u een vervangend registratiebewijs aanvragen