Snelle motorboot wijzigen

Zo regelt u online de voorregistratie voor het wijzigen van een snelle motorboot:

1. Houd de gegevens van de boot bij de hand.

2. Ga naar /sitecore/content/Teksten/Functioneel/Link/ExternalWijzigen snelle motorboot  en vul de gevraagde gegevens in.

3. U ontvangt een e-mail met daarin een link naar het zogenoemde voorregistratieverslag (daarin staan alle gegevens die u heeft ingevuld).

4. Dit voorregistratieverslag kunt u uitprinten of op uw mobiele telefoon opslaan en dit neemt u mee naar een /sitecore/content/Teksten/Functioneel/Link/Externalkentekenloket van PostNL of RDW balie. Woont u niet in Nederland? Dan kunt u alleen bij een RDW-balie terecht.

5. U neemt mee:

6. De kosten betaalt u aan het kentekenloket of RDW-balie.

Omschrijving
Wijzigen registratiebewijs snelle motorboot €15,00
7. U krijgt het registratiebewijs niet direct mee. Als uw aanvraag is goedgekeurd, stuurt de RDW het registratiebewijs binnen 5 werkdagen op naar het adres waar u in Nederland staat ingeschreven. Heeft u een buitenlands adres opgegeven? Dan wordt het registratiebewijs niet opgestuurd, maar kunt u het registratiebewijs alleen ophalen bij de RDW-locatie waar u met uw voorregistratieverslag bent geweest. Het registratiebewijs ligt daar 5 werkdagen na het inleveren van het voorregistratieverslag voor u klaar.

Let op; de kosten betaalt u voor het in het behandeling nemen van uw aanvraag. Wijst de RDW uw aanvraag af dan krijgt u geen geld terug.

Afhandeltijd in het hoogseizoen

In het hoogseizoen is de afhandeltijd van een aanvraag langer. Deze kan oplopen tot maximaal 3 weken. Het hoogseizoen is van mei tot en met september.

Registratiebewijs niet ontvangen

Heeft u onlangs een registratiebewijs aangevraagd en dit niet binnen 5 werkdagen ontvangen, neem dan contact op met de RDW. We nemen de aanvraag van een nieuw registratiebewijs niet in behandeling als u deze 3 maanden na afgifte van de originele documenten heeft ingediend.

Termijn doorgeven niet ontvangen registratiebewijs

Heeft u nog niet doorgegeven dat u het registratiebewijs niet heeft ontvangen en is het langer dan 3 maanden geleden dat u het document heeft aangevraagd, dan moet u een vervangend registratiebewijs aanvragen