Formulieren

De RDW maakt bij goedkeuring van voertuigen onderscheid tussen voertuigen met en voertuigen zonder typegoedkeuring. Voertuigen met een typegoedkeuring zijn voertuigen die in grote aantallen worden gebouwd volgens Europese voorschriften en die zonder verdere keuring kunnen worden toegelaten tot de weg. Voertuigen zonder typegoedkeuring kunnen ook worden toegelaten tot de weg, maar moeten eerst individueel worden goedgekeurd.
 
Op deze pagina vindt u formulieren waarmee u goedkeuringsnummers kunt reserveren, een productbeoordeling of een goedkeuring voor testresultaten of certificaten kunt aanvragen. 

 

Productbeoordeling

Bent u een fabrikant van voertuigen of voertuigonderdelen en wilt u hiervoor een typegoedkeuring, dan kan RDW u begeleiden in het test- en certificeerproces. Hier kunt u een aanvraag doen voor typegoedkeuringen en de bijbehorende testen, een begeleidend consult of voor de opgave van restantvoorraad. Ga naar het formulier productbeoordeling.  (Het formulier is in het Engels)
 

Goedkeuringsnummers reserveren

Bent u een geaccrediteerde testinstantie en wilt u goedkeuringsnummers reserveren voor toekomstige goedkeuringen? Vraag dan hier uw goedkeuringsnummers aan. (Het formulier is in het Engels)
 

Testresultaten en certificaten laten goedkeuren

Bent u een geaccrediteerde testinstantie en wilt u testresultaten en certificaten laten goedkeuren? Gebruik dan het formulier Certificeren om uw aanvraag te doen. (Het formulier is in het Engels)

Ga naar de navigatie