Testen volgens de voorschriften

Voordat de RDW een typegoedkeuring kan afgeven, moet het product worden getest. Dit moet gebeuren volgens de voorschriften van de relevante wetgeving. Welke voorschriften van toepassing zijn hangt af van uw reikwijdte, product, in welk land u het op de markt wil brengen, of van overige verplichte regelgeving. De RDW testafdeling of uw technische dienst kan u helpen om te bepalen welke wetgeving leidend is voor uw marketingstrategie.  

Uitvoering testen

De testen kunnen plaatsvinden op de testafdeling van de RDW (of op een locatie of testlaboratorium van een derde partij). Dit kan ook een geaccrediteerde Technische Dienst zijn. Deze diensten zijn geaccrediteerd om testen uit te voeren voor EG en ECE goedkeuringen.  De soorten typegoedkeuringen die de RDW afgeeft, staan beschreven op de pagina Wetgeving.
 
De RDW Testafdeling voert keuringen uit in het Testcentrum of houdt toezicht op tests bij u op locatie of in testlaboratoria van derden. Bij het Testcentrum kunnen tests worden uitgevoerd voor diverse EG-en ECE-goedkeuringen van systemen en voertuigen.
 

Kosten

De prijs van een test is opgebouwd uit 3 componenten:
  1. De uitvoering van de test en ook de rapportage van de test op basis van het technisch uurtarief.
  2. De administratieve kosten op basis van het administratieve uurtarief.
  3. Een toeslag voor het gebruik van de faciliteiten, indien van toepassing op basis van het betreffende uurtarief.
De uurtarieven vindt u in de tarievenlijst van TTV van de RDW. U kunt tijdens uw gesprek met de RDW-medewerker een indicatie van de kosten vragen. 

Ga naar de navigatie