APK afmelden (via APK Webdirect)

Ieder voertuig dat u keurt voor de Algemene Periodieke Keuring (APK), moet u afmelden. Dit geldt zowel voor een goedkeuring als voor een afkeuring. U kunt afmelden via uw provider of direct online via APK Webdirect.

Wat kunt u doen?

Rechtstreeks afmelden bij de RDW (APK Webdirect)

APK Webdirect is een online applicatie waarmee u zonder tussenkomst van een provider afmeldingen bij de RDW kunt doen. U heeft hiervoor wel een APK-erkenning van de RDW nodig. Aan de afmelding zijn kosten verbonden, waarvoor u een aparte rekening van de RDW ontvangt. U moet u aanmelden bij APK Webdirect om gebruik te kunnen maken van deze dienst.

Benodigdheden voor APK afmelden

Voor het online afmelden via APK Webdirect of via uw provider, heeft u naast een APK-erkenning, een aantal dingen nodig.

  • Beveiligingscertificaat
    Op uw computer moet u een beveiligingscertificaat van de RDW installeren (of hebben geïnstalleerd). Dit certificaat heeft u tegelijkertijd met uw erkenning, van de RDW ontvangen. Heeft u dit niet ontvangen, neemt u dan contact op met de RDW.
  • Acrobat Reader
    U ontvangt het APK-keuringsrapport als pdf-bestand. Om het APK-rapport uit te kunnen printen, moet het programma Acrobat Reader geïnstalleerd zijn op uw computer. U kunt de meest actuele Acrobat Reader versie downloaden.

Heeft u problemen met het raadplegen of printen van de bestanden? Dan kunt een e-mail sturen naar deze link opent in een nieuw venster [email protected].

APK e-mailservice

Op de hoogte blijven van alles rondom de APK? Met de APK e-mailservice ontvangt u automatisch informatie over APK-regelgeving, belangrijke veranderingen of ander relevant APK-nieuws. Interesse? Geef dan uw e-mailadres op in deze link opent in een nieuw venster de persoonlijke keurmeesteromgeving.

Hier vindt u de  Document Handleiding voor webdirect.  (pdf, 3mb) 

Ook afmelden voor andere erkenningen

Ook de inbouw van gasinstallaties en tachografen kunt u afmelden via APK Webdirect.

Tarieven afmelden via APK Webdirect

 

Afmelden APK 1 en APK 2
Omschrijving Kosten
Afmelden APK bij goedkeuring (via internet) €4,35
Oproepbrief APK-mailing €0,55
Totaal €4,90

 

Afmelden gasinstallatie en tachograaf
Omschrijving Kosten
Afmelden gasinstallatie (via internet) €5,85
Afmelden TA (via internet) €5,85