In het vakblad APK Keurmeester treft u elk kwartaal nieuws en informatie over de Algemene Periodieke Keuring (APK) en de toepassing van de regelgeving aan. De meest recente versies van het speciale vakblad voor de APK-keurmeester en APK-erkenninghouder kunt u downloaden.

APK-keurmeester nummer 86, september 2019

In deze uitgave o.a. aandacht voor het Register Meetmiddelen (RME), verlichting, eisen voor de verwarming van de keuringsruimte, en uitlaatgassen tijdens de keuring. Speciale aandacht voor de het Technisch Kenniscentrum van de RDW én voor RDW’er Henk Bussink bij CITA, de internationale vereniging van publieke en private organisaties die zich bezighouden met de APK. Op de voorpagina specialist Ben van Leeuwen: een autoriteit op het gebied van Mini’s en bekend in binnen- en buitenland. “Hoeveel Mini’s ik heb gekeurd? In totaal zo’n zevenduizend.” Op de achterpagina de eigenaar van een prachtige Ford Mustang: “Deze auto heeft een ziel.”
apk-keurmeester 86 afbeelding DocumentAPK Keurmeester 86 (pdf, 942kb)

APK-keurmeester nummer 85, juli 2019

In deze uitgave o.a. aandacht voor schorsing en de APK, de aanwezigheid bij een steekproef, en de minimale vrije keuringsruimte. Op de voorpagina staat Bas van der Straat, keurmeester bij Mazda MX5-specialist ‘De Cabriohoeve’. “APK zien wij meer als service, niet als werk.” IBKI deelt de vijf slechtst scorende examenvragen bij APK2. In het dubbelinterview zien we de 19-jarige keurmeester Teun van Look en de 63-jarige RDW-adviseur Ber Top. “De techniek verandert, maar de liefde ervoor niet.” Achterop Andrew Thijssen, eigenaar van een elektrische Nissan Leaf en lid van de Vereniging Elektrische Rijders. “Mijn keurmeester vertelde nog een leuk weetje: bij EV’s moet je de remmen niet alleen nakijken op slijtage, maar juist ook of ze niet vast zijn gaan zitten!”

Afbeelding voorzijde vakblad APK keurmeester 85

DocumentAPK Keurmeester 85 (pdf, 1,017kb)

Tachograaf-special, mei 2019

Een speciale editie helemaal in het teken van de nieuwe slimme tachograaf. Ga voor meer informatie en de special naar 'Installeren en onderzoeken controleapparaten'.

TachoPNG

APK-keurmeester nummer 84, april 2019

In deze uitgave o.a. aandacht voor eCall, de slimme tachograaf en roestschade aan aandrijfassen. IBKI deelt de vijf slechtst scorende examenvragen. Oefen ermee voor de bevoegdheidsverlening APK1. Nieuw is het interview waarbij twee keurmeesters aan het woord zijn: de ene APK2, de andere alleen maar APK1. Beiden werken in hetzelfde bedrijf, maar beleven het keuren toch heel verschillend. Op de voorpagina Henk Jan Dijkhuizen over zijn 120-jarige garagebedrijf: ‘Persoonlijke aandacht is waar het in dit vak om draait.’ Achterop Herman Bokdam van de Twentse Wens Ambulance over zijn keurmeester: ‘Wij rijden met ernstig zieke en bedlegerige patiënten en dan moet de betrouwbaarheid van onze voertuigen op-en-top zijn!'

Afbeelding voorkant blad APK-keurmeester nr 84

DocumentAPK-keurmeester 84 (pdf, 11mb)