APK afmelden (via webdirect)

Ieder voertuig dat u keurt voor de Algemene Periodieke Keuring (APK), moet u afmelden. Dit geldt zowel voor een goedkeuring als voor een afkeuring. U kunt afmelden via uw provider of online bij ons met APK Webdirect. 

Handige link

 • Voorwaarden

  1. Ga naar het systeem van uw provider of log bij ons in via de knop ´Afmelden met APK Webdirect´.
  2. Meld de goedkeur of de afkeur van het voertuig. 
  3. U krijgt het APK-rapport in PDF-formaat. Gebruik een PDF-reader zoals Adobe Acrobat om dit uit te printen. 
  4. Valt een voertuig in een steekproef, dan mag u niet verder gaan en niks meer doen aan het voertuig. Wacht maximaal 90 minuten totdat er iemand van ons is langs geweest en een controle heeft gedaan. Na akkoord van ons rondt u de werkzaamheden af. 
 • Omschrijving Kosten
  Afmelden APK bij goedkeuring via RDW €4,55
  Oproepbrief APK-mailing €0,55
  Totaal €5,10
 • Binnenkort moet u gegevens over het brandstof- en eventueel elektriciteitsverbruik van voertuigen verzamelen tijdens de APK en naar ons versturen. Dit geldt alleen voor personen- en bedrijfsauto’s tot 3500 kg met een datum eerste toelating vanaf 1 januari 2021.
  Wij verzamelen de gegevens over het verbruik en sturen deze 1 keer per jaar naar het Europees Milieuagentschap. Hierdoor krijgt de EU een goed beeld van het echte verbruik van voertuigen.

  Nog niet verplicht

  De Europese regels hiervoor gaan in op 20 mei 2023. Vanaf dan kunt u de gegevens uitlezen en versturen, maar dat is nog niet verplicht. De invoer van deze regelgeving in Nederland is namelijk vertraagd.
  Wij adviseren u om al wel te beginnen met het uitlezen van de gegevens als uw apparatuur dat kan. Als dat nog niet zo is, heeft u mogelijk een software-update nodig of moet u nieuwe apparatuur kopen.

  Wat moet u doen als u gaat uitlezen:

  • Leg aan uw klanten uit dat u de gegevens gaat uitlezen en waarom.
  • Een particulier mag het uitlezen weigeren. U geeft dan bij het afmelden van de APK als reden op dat de aanvrager geen toestemming heeft gegeven.
 • Met de e-mailservice krijgt u automatisch informatie over APK-regelgeving, belangrijke veranderingen of ander relevant APK-nieuws. Interesse? Geef dan uw e-mailadres op in de persoonlijke keurmeesteromgeving.
 • Heeft u problemen met het raadplegen of printen van de bestanden? Mail dan naar [email protected].

 

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed