APK afmelden (via APK Webdirect)

Ieder voertuig dat u keurt voor de Algemene Periodieke Keuring (APK), moet u afmelden. Dit geldt zowel voor een goedkeuring als voor een afkeuring. U kunt afmelden via uw provider of direct online via APK Webdirect.

Wat kunt u doen?

Rechtstreeks afmelden bij de RDW (APK Webdirect)

APK Webdirect is een online applicatie waarmee u zonder tussenkomst van een provider afmeldingen bij de RDW kunt doen. U heeft hiervoor wel een APK-erkenning van de RDW nodig. Aan de afmelding zijn kosten verbonden, waarvoor u een aparte rekening van de RDW ontvangt. U moet u aanmelden bij APK Webdirect om gebruik te kunnen maken van deze dienst.

Benodigdheden voor APK afmelden

Voor het online afmelden via APK Webdirect of via uw provider, heeft u naast een APK-erkenning, een aantal dingen nodig.

  • Beveiligingscertificaat
    Op uw computer moet u een beveiligingscertificaat van de RDW installeren (of hebben geïnstalleerd). Dit certificaat heeft u tegelijkertijd met uw erkenning, van de RDW ontvangen. Heeft u dit niet ontvangen, neemt u dan contact op met de RDW. Hier kunt u de ‘Handleiding certificaat RDW’ downloaden.
  • Acrobat Reader
    U ontvangt het APK-keuringsrapport als pdf-bestand. Om het APK-rapport uit te kunnen printen, moet het programma Acrobat Reader geïnstalleerd zijn op uw computer. U kunt de meest actuele Acrobat Reader versie downloaden.

Heeft u problemen met het raadplegen of printen van de bestanden en gebruikt u Internet Explorer, dan kunt u in het schema ‘DocumentPDF-problemen bij gebruik Internet Explorer (pdf, 66kb)’ kijken naar een oplossing. Vindt u hier geen oplossing, dan kunt een e-mail sturen naar [email protected].

APK e-mailservice

Op de hoogte blijven van alles rondom de APK? Met de APK e-mailservice ontvangt u automatisch informatie over APK-regelgeving, belangrijke veranderingen of ander relevant APK-nieuws. Interesse? Geef dan uw e-mailadres op in de persoonlijke keurmeesteromgeving.

Hier vindt u de handleiding voor APK webdirect.
DocumentHandleiding webdirect 2017 (pdf, 2mb) 

Ook afmelden voor andere erkenningen

Ook de inbouw van gasinstallaties en tachografen kunt u afmelden via APK Webdirect.

Tarieven afmelden via APK Webdirect

Omschrijving
Afmelding APK 2 bij goedkeuring (via internet) €3,95
Afmelding APK 1 bij goedkeuring (via internet) €3,95
Afmelding gasinstallatie (via internet) €5,70
Afmelding TA (via internet) €5,70