Online Registratie Autodemontage (ORAD) aanvragen

Wilt u voertuigen van uw bedrijfsvoorraad aanmelden voor demontage (sloop)? Vraag dan de bevoegdheid Online Registratie Autodemontage (ORAD) aan. Hiermee kunt u voertuigen vanaf uw bedrijfsadres online voor demontage aanmelden. Het kenteken is dan direct afgemeld in het kentekenregister. Uw bedrijf moet onder andere een erkenning bedrijfsvoorraad en omgevingsvergunning hebben om de bevoegdheid te kunnen krijgen. 

 • Om een bevoegdheid Online Registratie Autodemontage (ORAD) te kunnen aanvragen, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden.

  Erkenning Bedrijfsvoorraad

  Uw bedrijf heeft de erkenning Bedrijfsvoorraad. Of u vraagt de bevoegdheid ORAD tegelijkertijd met de erkenning Bedrijfsvoorraad aan.

  Geldige omgevingsvergunning

  • Uw bedrijf heeft toestemming van de gemeente of provincie voor het bewerken van voertuigwrakken. Bijvoorbeeld:
   • omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM)
   • omgevingsvergunning milieu 
  • U heeft (kopie)documenten waarin staat dat dit mag op uw bedrijfsadres.
  1. Wilt u de bevoegdheid ORAD (sloop of demontage) tegelijk met de erkenning Bedrijfsvoorraad aanvragen? Ga naar Erkenning bedrijfsvoorraad aanvragen.

   Werkt u al met de erkenning Bedrijfsvoorraad? Ga dan naar Nog een erkenning of bevoegdheid aanvragen.
  2. Wij bellen u binnen 5 werkdagen om een afspraak met u te maken. Iemand van ons (RDW Toezichthouder Bedrijven) komt dan bij u langs en bekijkt of uw bedrijf voldoet aan de voorwaarden. U krijgt per e-mail een rapport met de resultaten van het bezoek.
  3. De werkdag na uw aanvraag sturen wij u alvast een certificaat voor uw computer.  Een dag later krijgt u een brief met een pincode. Daarmee installeert u het certificaat op uw computer. Het certificaat heeft u nodig om in een online beveiligde omgeving met de erkenning te kunnen werken. Dit kan pas als wij uw aanvraag hebben goedgekeurd (zie stap 4). Meer informatie vindt u in de Handleiding RDW certificaat.
  4. Is alles goed? Dan krijgt u van ons een brief waarin staat dat u de bevoegdheid krijgt. Ook krijgt u een erkenningssticker. Hou er rekening mee dat de hele behandeling van uw aanvraag ongeveer 4 weken kan duren. 
  5. U betaalt de kosten voor de aanvraag.
  6. Als u de bevoegdheid heeft, kunt u kiezen hoe u ermee gaat werken: via een provider of via ons. Meer informatie vindt u op Providers voor digitale diensten.
 • U betaalt de kosten voor de aanvraag ook als wij uw aanvraag niet goedkeuren of als u zelf de aanvraag stopt.
  Omschrijving Kosten
  Aanvraag erkenning demontage €58,50
  Jaarlijkse kosten erkenning demontage €106,50
  Jaarlijkse kosten beveiliging online communicatie met RDW €21,50

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed