Bevoegdheid Online Registratie Export Handelaren (OREH) aanvragen

Wilt u voertuigen uit uw bedrijfsvoorraad exporteren, dan moet de kentekenregistratie in Nederland worden beëindigd. Op deze manier staan deze niet meer in uw bedrijfsvoorraad. Met de bevoegdheid 'Online Registratie Export Handelaren' meldt u gemakkelijk en snel vanaf uw bedrijfsadres een voertuig online voor export aan. Het kenteken is dan direct afgemeld in het kentekenregister. Deze bevoegdheid vraagt u online bij ons aan.

 • Voorwaarden 

  U kunt een bevoegdheid Online Registratie Export Handelaren aanvragen, als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Uw bedrijf heeft een RDW-erkenning Bedrijfsvoorraad (of u vraagt de bevoegdheid Online Registratie Export Handelaren tegelijkertijd met de erkenning Bedrijfsvoorraad aan).
  • U heeft een door ons goedgekeurde inbraakwerende kluis. De kluis moet geschikt zijn voor opslag van de blanco kentekenbewijzen deel II (A-4 formaat). En de kluis voldoet minimaal aan de Europese norm EN 14 450 Securitylevel 1. Meer informatie hierover vindt u op de site van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW).

  Aanmelden export niet vanuit bedrijfsvoorraad

  Het is ook mogelijk om de export te regelen voor voertuigen die niet bij u zijn gekocht. Hiervoor heeft u de erkenning Export Dienstverlening  nodig.

  1. Wilt u de bevoegdheid OREH tegelijk met de erkenning Bedrijfsvoorraad aanvragen? Ga naar ‘Erkenning Bedrijfsvoorraad aanvragen’.

   Werkt u al met de erkenning Bedrijfsvoorraad? Ga dan  ‘Nog een erkenning of bevoegdheid aanvragen'.
  2. Wij bellen u binnen 5 werkdagen om een afspraak met u te maken. Iemand van ons (RDW Toezichthouder Bedrijven) komt dan bij u langs en bekijkt of uw bedrijf voldoet aan de voorwaarden. U krijgt per e-mail een rapport met de resultaten van het bezoek.
  3. Is alles goed? Dan krijgt u van ons een brief waarin staat dat u de bevoegdheid krijgt. Ook krijgt u een muurschild,  een erkenningssticker en blanco kentekenbewijzen deel II (nodig voor registratie in het buitenland). Hou er rekening mee dat de afhandeling van alles ongeveer 4 weken kan duren. 
  4. U betaalt de kosten voor de aanvraag.
  5. Als u de bevoegdheid heeft, kunt u kiezen hoe u ermee gaat werken: via een provider of via ons.  Meer informatie vindt u op Providers voor digitale diensten.

 • U betaalt de kosten voor de aanvraag ook als wij uw aanvraag niet goedkeuren of als u zelf de aanvraag stopt.

  Omschrijving Kosten
  Aanvraag bevoegdheid export (Online Registratie Export Handelaren) €64,00
  Bedrijfsbezoek bij aanvraag erkenning/bevoegdheid/handelaarskenteken €132,00
  Jaarlijkse kosten bevoegdheid export (Online Registratie Export Handelaren) €65,00
  Jaarlijkse kosten beveiliging online communicatie met RDW €23,50

Heeft deze informatie u geholpen?