Bevoegdheid Tenaamstellen Voertuigbedrijf (TV) aanvragen

Wilt u vanaf uw bedrijfsadres voertuigen uit uw bedrijfsvoorraad op naam van een klant zetten? Vraag dan de bevoegdheid Tenaamstellen Voertuigbedrijf (TV) aan. Uw bedrijf moet onder andere een erkenning bedrijfsvoorraad hebben om de bevoegdheid te kunnen krijgen.

 • U moet de erkenning bedrijfsvoorraad hebben om een bevoegdheid Tenaamstellen Voertuigbedrijf te kunnen aanvragen. Of u vraagt de bevoegdheid TV tegelijkertijd met de erkenning bedrijfsvoorraad aan.

  1. Wilt u de bevoegdheid TV tegelijk met de erkenning Bedrijfsvoorraad aanvragen? Ga naar Erkenning bedrijfsvoorraad aanvragen.

   Werkt u al met de erkenning Bedrijfsvoorraad? Ga dan naar Nog een erkenning of bevoegdheid aanvragen.
  2. Wij bellen u binnen 5 werkdagen om een afspraak met u te maken. Iemand van ons (RDW Toezichthouder Bedrijven) komt dan bij u langs en bekijkt of uw bedrijf voldoet aan de voorwaarden. U krijgt per e-mail een rapport met de resultaten van het bezoek.
  3. De werkdag na uw aanvraag sturen wij u alvast een certificaat voor uw computer. Een dag later krijgt u een brief met een pincode. Daarmee installeert u het certificaat op uw computer. Het certificaat heeft u nodig om in een online beveiligde omgeving met de erkenning te kunnen werken. Dit kan pas als wij uw aanvraag hebben goedgekeurd (zie stap 4). Meer informatie vindt u in de Handleiding RDW certificaat.
  4. Is alles goed? Dan krijgt u van ons een brief waarin staat dat u de bevoegdheid krijgt. Ook krijgt u een erkenningssticker. Hou er rekening mee dat de hele behandeling van uw aanvraag ongeveer 4 weken kan duren.
  5. U betaalt de kosten voor de aanvraag.
  6. Als u de bevoegdheid heeft, kunt u kiezen hoe u ermee gaat werken: via een provider of via ons. Meer informatie vindt u op Providers voor digitale diensten.
 • U betaalt de kosten voor de aanvraag ook als wij uw aanvraag niet goedkeuren of als u zelf de aanvraag stopt.

  Omschrijving Kosten
  Aanvraag bevoegdheid tenaamstellen voertuigbedrijf €192,00
  Bedrijfsbezoek bij aanvraag erkenning/bevoegdheid/handelaarskenteken €132,00
  Jaarlijkse kosten tenaamstellen voertuigbedrijf €163,00
  Jaarlijkse kosten beveiliging online communicatie met RDW €23,50
  Tenaamstellen via erkend bedrijf €7,50

Heeft deze informatie u geholpen?