Bevoegdheid Tenaamstellen Voertuigbedrijf (TV)

Wilt u vanaf uw eigen bedrijfsadres nieuwe, gebruikte voertuigen of voertuigen verkocht uit uw bedrijfsvoorraad zelf overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar? Dat kan met de bevoegdheid Tenaamstellen Voertuigbedrijf (TV). Deze bevoegdheid kunt u online bij ons aanvragen.

 • Om een bevoegdheid Tenaamstellen Voertuigbedrijf te kunnen aanvragen, moet uw bedrijf de RDW-erkenning bedrijfsvoorraad hebben (of u vraagt de bevoegdheid Tenaamstelling Voertuigen tegelijkertijd met deze erkenning aan).
  1. U vraagt de bevoegdheid tegelijkertijd met de erkenning Bedrijfsvoorraad aan. Ga hiervoor naar ‘Erkenning Bedrijfsvoorraad aanvragen’. Of 
  2. U vraagt de bevoegdheid later aan, nadat u al werkt met een erkenning Bedrijfsvoorraad. Ga hiervoor naar ‘Nog een erkenning of bevoegdheid aanvragen'.
  3. Als aan alle voorwaarden is voldaan en wij uw aanvraag goedkeuren, krijgt u van ons een brief waarin wij de bevoegdheid toekennen. Ook ontvangt u een erkenningssticker. Hieraan kan de klant zien dat uw bedrijf voertuigen op naam mag zetten.
  4. U betaalt de kosten voor de aanvraag Tenaamstellen Voertuigbedrijf op de manier die u met ons heeft afgesproken/afspreekt tijdens de aanvraag. (Vraagt u de bevoegdheid tegelijktijdig met de erkenning Bedrijfsvoorraad aan? Dan worden de kosten voor de erkenning en de bevoegdheid automatisch bij elkaar opgeteld.)
  5. U kunt voertuigen op naam zetten via een provider of rechtstreeks bij ons. Een provider is een partij die tegen betaling online toegang biedt tot de RDW-gegevens. Gaat u dit via een provider doen? Dan moet u daar een abonnement voor afsluiten. Hier vindt u meer informatie over en een overzicht van de providers.
  6. Vanaf nu kunt u direct vanaf uw bedrijfsadres voertuigen op naam zetten.
 • U betaalt voor de aanvraag van de bevoegdheid. U betaalt de kosten voor de aanvraag ook als wij uw aanvraag niet goedkeuren of als u zelf de aanvraag stopt.

  Jaarlijks betaalt u (per bedrijfslocatie) een tarief (zie jaarlijkse kosten erkenning) en kosten per transactie.

  Omschrijving Kosten
  Aanvraag erkenning tenaamstellen voertuigbedrijf €167,00
  Jaarlijkse kosten tenaamstellen voertuigbedrijf €142,00
  Jaarlijkse kosten beveiliging online communicatie met RDW €20,50
  Tenaamstellen via erkend bedrijf €6,33
 • Meer informatie over deze erkenning vindt u in de Informatiemap voor de voertuigbranche. (pdf, 1mb)

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed