Erkenning Gasinstallatie aanvragen

Wilt u bij uw bedrijf gasinstallaties inbouwen en keuren? Vraag dan bij ons de online erkenning Gasinstallatie aan. Voor mobiele keuringseenheden en -inrichtingen geven wij geen erkenning af.

Wat kunt u doen?

  • Voorwaarden en eisen 

  U kunt alleen een erkenning Gasinstallatie aanvragen als uw bedrijf aan een aantal voorwaarden en eisen voldoet. De eisen kunt u onder meer vinden in  de Regeling aanpassing voertuigen op wetten.overheid.nl. Ook in het Toezichtbeleid van de RDW vindt u hier belangrijke informatie over.

  • Uw bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een BV in oprichting (i.o) kan geen erkenning aanvragen.
  • Er werkt bij u minimaal 1 persoon die beschikt over het diploma LPG-technicus. Wilt u LPG-technicus worden, kijk dan op www.ibki.nl wat u moet doen om deze bevoegdheid te krijgen. 
  • Uw bedrijfslocatie voldoet aan een aantal eisen. Meer hierover leest u in het artikel Bedrijfseisen voor erkenning Gasinstallatie.
  • eHerkenning 

  Om voor het eerst een erkenning online aan te kunnen vragen, heeft u eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) nodig. Heeft u dit niet? Vraag eHerkenning dan hier aan.
  • Extra erkenning aanvragen

  Heeft u al een erkenning en wilt u nog een extra erkenning aanvragen? Ga dan naar nog een erkenning of bevoegdheid aanvragen.
 • Heeft u al een erkenning en wilt u deze erkenning er ook bij hebben? Ga dan naar nog een erkenning of bevoegdheid aanvragen.

  Zo vraagt u een erkenning Gasinstallatie (als eerste erkenning) aan:

  1. Zorg dat u uw vestigingsnummer bij de hand heeft. Dit nummer vindt u op het uittreksel van de Kamer van Koophandel.
  2. U logt via de knop ‘Erkenning aanvragen’ in met eHerkenning en vult de gevraagde gegevens in.
  3. Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u de volgende werkdag het RDW-certificaat. De dag erna sturen wij u een brief met een pincode. Daarmee installeert u het certificaat, zodat u bij ons kunt inloggen. Ga voor meer informatie naar de Handleiding RDW-certificaat
  4. Wij nemen binnen 5 werkdagen telefonisch contact met u op om een afspraak voor een bedrijfsbezoek te maken. De RDW Toezichthouder Bedrijven bekijkt tijdens dat bezoek of uw bedrijf voldoet aan de eisen en voorwaarden.
  5. Als aan alle voorwaarden is voldaan en wij uw aanvraag goedkeuren, krijgt u van ons een brief waarin wij de erkenning toekennen. Ook ontvangt u een muurschild en een erkenningssticker. Hieraan kan de klant zien dat uw bedrijf bevoegd is om gasinstallaties te keuren.
  6. U betaalt de kosten voor de aanvraag op de manier die u aan ons heeft doorgegeven.
  7. U kunt gasinstallaties bij de RDW afmelden via een provider of rechtstreeks bij ons. Een provider is een partij die tegen betaling online toegang biedt tot de RDW-gegevens. Gaat u dit via een provider doen? Dan moet u daar een abonnement voor afsluiten. Hier vindt u meer informatie over en een overzicht van de providers.
  8. U mag nu gasinstallaties inbouwen en keuren.
 • U betaalt voor de aanvraag van de erkenning en het bedrijfsbezoek dat daarop volgt. U betaalt de kosten voor de aanvraag ook als wij uw aanvraag niet goedkeuren of als u zelf de aanvraag stopt.

  Jaarlijks betaalt u (per bedrijfslocatie) een tarief (zie jaarlijkse kosten erkenning) en kosten per transactie.

  Omschrijving Kosten
  Aanvraag erkenning gasinstallatie €369,50
  Jaarlijkse kosten erkenning gasinstallatie €210,00
  Jaarlijkse kosten beveiliging online communicatie met RDW €21,50
 • U kunt de erkenning ook aanvragen met een aanvraagformulier.  

  Mail het ingevulde formulier naar [email protected] of stuur uw aanvraag naar:

  RDW Servicecentrum Erkenningen 
  Postbus 30.000
  9640 RA Veendam             

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed