Registratie Tenaamstelling Leasemaatschappijen (RTL)

De RTL-applicatie is een hulpregistratie voor de tenaamstelling van leaseauto's. Met RTL kunt u als financierings- of leasemaatschappij voertuigen in het kentekenregister op naam van de lessee (berijder) registreren. Daarnaast wordt in een apart register opgenomen tot welke leasemaatschappij de voertuigen behoren. Vraag RTL online bij ons aan.

 • Voorwaarde

  Uw bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met de bedrijfsomschrijving: "exploitant lease- of financieringsonderneming".

  eHerkenning

  Om voor het eerst de RTL-overeenkomst online aan te kunnen vragen, heeft u eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) nodig. Heeft u dit niet? Vraag eHerkenning dan hier aan.

 • Heeft u al een erkenning en wilt u nu de RTL-overeenkomst er bij hebben? Ga dan naar nog een erkenning of bevoegdheid aanvragen.

  Zo vraagt u de Registratie Tenaamstelling Leasemaatschappijen (als eerste overeenkomst) aan:

  1. Zorg dat u uw vestigingsnummer bij de hand heeft. Dit nummer vindt u op het uittreksel van de Kamer van Koophandel.
  2. Log via de knop ‘Erkenning aanvragen’ in met eHerkenning en vul de gevraagde gegevens in.
  3. Kies welke voertuigverplichtingen u als leasemaatschappij op u gaat nemen. (Belastingen, bekeuringen, APK- en verzekeringsplicht)
  4. De werkdag na uw aanvraag sturen wij u alvast een certificaat voor uw computer. Een dag later krijgt u een brief met een pincode. Daarmee installeert u het certificaat op uw computer. Het certificaat heeft u nodig om in een online beveiligde omgeving met RTL te kunnen werken. Dit kan pas als wij uw aanvraag hebben goedgekeurd (zie stap 5). Meer informatie over het certificaat vindt u in de Handleiding RDW-certificaat.
  5. Is alles goed, dan krijgt u van ons een brief en 2 overeenkomsten. U ondertekent 1 overeenkomst en stuurt deze aan ons terug. U vindt het adres op de brief. Hou er rekening mee dat de afhandeling van alles ongeveer 4 weken kan duren.   
  6. U betaalt de kosten voor de aanvraag.
 • Omschrijving Kosten
  Aansluiten leasemaatschappij op RTL-hulpdatabase €65,00
  Jaarlijkse kosten RTL-hulpdatabase €331,00
  Jaarlijkse kosten beveiliging online communicatie met RDW €23,50
 • U kunt de erkenning ook aanvragen met een aanvraagformulier.  

  Mail het ingevulde formulier naar [email protected] of stuur uw aanvraag naar:

  RDW Servicecentrum Erkenningen 
  Postbus 30.000
  9640 RA Veendam             

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed