Installeren en onderzoeken tachografen

Een bedrijf met een erkenning Controleapparaten installeert en onderzoekt controleapparaten (tachografen). De installatie en de periodieke onderzoeken gebeuren volgens de wettelijke voorschriften. De erkenninghouder moet de installatie en de onderzoeken bij de RDW melden. De RDW houdt toezicht op de erkenninghouder door steekproeven en bedrijfsbezoeken.       

Tachograaftechnicus, 2020

De RDW geeft dit vakblad uit voor tachograaftechnici en -erkenninghouders. In dit nummer o.a.: alles over de DSRC, de diverse stappen in de kalibratieprocedure, de nieuwe verzegeling, en alle spelregels rond de werkplaatskaart. Wat doe je bij het vervangen of uitbouwen van een tachograaf? De data veiligstellen! Op de cover zien we Luc Goyen van het logistieke bedrijf Limpens Elsloo: “Wij zijn graag de beste van de klas.” Achterop Jeffrey Geesdrop van de Inspectie Leefomgeving en Transport: “Wij houden ons bezig met de controle. Langs de weg kijken we of de ingebouwde tachograaf voldoet aan de wetgeving.”

Voorkant vakblad tachograag mei

Document RDW Tachograaftechnicus 2020 (pdf, 1mb)

Tachograaf-special, 2019

De RDW geeft een speciaal, informatief blad uit voor alle 3240 tachograaftechnici en 750 -erkenninghouders. De reden is de invoering van de slimme tachograaf. Vanaf 15 juni 2019 moeten alle nieuw geregistreerde zware voertuigen die beroeps- of personenvervoer doen verplicht voorzien zijn van een slimme tachograaf. In deze special komen alle belangrijke zaken overzichtelijk aan bod. De nieuwe generatie slimme tachograaf is een toekomstgericht apparaat dat beter beveiligd is en sneller data kan uitwisselen. Ook kan die data door toezichthouders op afstand worden uitgelezen, wat chauffeurs tijd bespaart. Aan deze uitgave werkten vele organisaties mee, zoals TLN, BOVAG, VDO, C.A.S.U. Utrecht en RAI Vereniging.

Document Tachograaf-special (pdf, 13mb)