Tachograaf afmelden

Voordat u het voertuig afmeldt bij de RDW, moet u controleren of aan alle voorschriften voor het installeren, kalibreren en controleren van de tachograafinstallatie is voldaan. Gebruik hiervoor het handboek tachograaf. Vervolgens mag u het voertuig afmelden. Voor het afmelden heeft u een geldige bevoegdheidspas en een pincode nodig.

Wat kunt u doen?

Als u alle door de RDW aangegeven aanwijzingen heeft uitgevoerd, mag u het voertuig vrijgeven. De RDW kan het voertuig selecteren voor een steekproef. In dat geval mag u het voertuig pas vrijgeven na een akkoord van de RDW.

U moet alle werkzaamheden aan een tachograaf melden bij de RDW. U kunt deze afmelden via een provider of rechtstreeks bij de RDW via APK Webdirect.

Afmelden via APK Webdirect

De RDW biedt de mogelijkheid om direct online bij de RDW afmeldingen te doen via APK Webdirect. U betaalt hiervoor het internettarief. De RDW stuurt u hiervoor apart een rekening. Meer informatie over APK Webdirect 

Afmelden via provider

Voor het afmelden via een provider (dit is een partij die tegen betaling toegang biedt tot de RDW gegevens via het internet) is een abonnement noodzakelijk. Meer informatie kunt u opvragen bij de providers.

Kosten

Omschrijving Kosten
Afmelden TA (via internet) €6,10
Afmelden TA €5,55

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed