Vakblad Tachograaftechnicus

Speciaal voor tachograaftechnici geven wij het vakblad Tachograaftechnicus uit. Op deze pagina downloadt u de laatste edities. 

Tachograaftechnicus, 2023

In deze uitgave o.a: Marcel Meulenkamp van Baks Logistiek in Borculo: "Op weg naar eerlijker speelveld.” Achterop eigenrijder Edwin Kuiper: “Sinds ik een paar jaar geleden een lichte hartinfarct heb gehad, ben ik veel minder gehaast. De tachograaf waarschuwt als je te hard rijdt, maar te hard rijden doe ik nooit.” Verder gaat de RDW tijdens een bedrijfsbezoek bij de beoordeling van tachograafgerelateerde missers een iets andere koers varen. In het dubbelinterview maken inspecteurs Robert Gosseling (RDW) en Bert van Voorthuizen (ILT) duidelijk dat de samenwerking van beide diensten vruchten afwerpt.

Tachograaftechnicus 2023 (pdf, 1mb)

Voorkant vakblad Tachograaftechnicus 2023

Tachograaftechnicus, 2022

In deze uitgave o.a: Werner Mathijssen van de firma Bluekens: "Fraude kan niet, maar een misser is toch menselijk?" Achterop Hartman Transport: “Dat je op afstand gegevens kunt downloaden en gecontroleerd kunt worden, is ronduit efficiënt.” Verder een vooruitblik op het EU Mobility Package, voor een eerlijker transport en een betere registratie van de rij- en rusttijden. In het dubbelinterview leggen Tiny de Krom en Bas Burgers van DAF Trucks uit hoe tacho-apparatuur een cruciale rol speelt in het ontwerp- en productietraject.

Tachograaftechnicus-2022 (pdf, 1mb)

Voorkant vakblad Tachograaftechnicus 2022

 

Tachograaftechnicus, 2021

In dit nummer o.a: alles over een tachograaf kalibreren. Op de cover zien we een erkenninghouder. Achterop staat een transportondernemer, die met een gerust hart transport kan blijven uitvoeren, zonder dat hij problemen krijgt met controlerende instanties in binnen- en buitenland. Verder een dubbelinterview met een toezichthouder van de RDW en een inspecteur van ILT. Kortom, weer een gevarieerd aanbod van alles wat met de tachograaf en rij- en rusttijden te maken heeft. De insteek blijft veilig en eerlijk transport.

RDW Tachograaftechnicus 2021 (pdf, 2mb)

Tachograaftechnicus 2021

Tachograaftechnicus, 2020

De RDW geeft dit vakblad uit voor tachograaftechnici en -erkenninghouders. In dit nummer o.a.: alles over de DSRC, de diverse stappen in de kalibratieprocedure, de nieuwe verzegeling, en alle spelregels rond de werkplaatskaart. Wat doe je bij het vervangen of uitbouwen van een tachograaf? De data veiligstellen! Op de cover zien we Luc Goyen van het logistieke bedrijf Limpens Elsloo: “Wij zijn graag de beste van de klas.” Achterop Jeffrey Geesdrop van de Inspectie Leefomgeving en Transport: “Wij houden ons bezig met de controle. Langs de weg kijken we of de ingebouwde tachograaf voldoet aan de wetgeving.”

RDW Tachograaftechnicus 2020 (pdf, 1mb)

Voorkant vakblad tachograag mei

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed