RDW-Voertuigrapport aanvragen voor voertuigen in bedrijfsvoorraad

Een RDW-Voertuigrapport vraagt u gratis aan voor voertuigen die in uw bedrijfsvoorraad staan. Door dit rapport aan te bieden aan mogelijke kopers geeft u hen inzicht en zekerheid over de tellerstand van een (bedrijfs)auto of motor. Het biedt namelijk een overzicht van de huidige en historische tellerstanden en een oordeel over de reeks tellerstanden. 

    • Heeft u als provider A2SP, RDC of VWE? Bij het in de bedrijfsvoorraad zetten van een voertuig kunt u zelf aangeven of u een RDW-Voertuigrapport van ons wilt ontvangen. Deze staat dan in uw zogenoemde ORB- antwoordbericht.
    • U kunt alleen een RDW-Voertuigrapport opvragen voor personenauto’s, lichte bedrijfsauto’s of motoren die in uw bedrijfsvoorraad staan.
    • U kunt alleen een RDW-Voertuigrapport bij ons aanvragen als u de erkenning 'Bedrijfsvoorraad' heeft. Ga voor meer informatie naar Bedrijfsvoorraad aanvragen.
    1. Log met uw RDW-certificaat in via de knop ´RDW-voertuigrapport aanvragen´.  
    2. Vul de gevraagde gegevens in.
    3. Als de aanvraag verwerkt is, ziet u een link naar uw ‘Orderhistorie’.
    4. Download het gratis RDW-Voertuigrapport en print deze uit.
    5. Op het RDW-Voertuigrapport staan de kilometerstanden met 1 van 3 mogelijke oordelen: logisch, onlogisch of geen oordeel. Meer informatie over de oordelen.
    6. U kunt ook op een later moment het rapport weer opvragen. Kijk daarvoor in uw orderhistorie. Het rapport blijft 40 dagen beschikbaar.
  • Als u wilt, kunt u de RDW-Voertuigrapporten van de voertuigen in uw bedrijfsvoorraad openbaar maken. Occasionwebsites kunnen dan de voertuigrapporten toevoegen aan uw online advertenties. 

    Toestemming geven

    Uw voertuigrapporten openbaar maken, gaat als volgt:

    1. Log in op Mijn RDW Zakelijk
    2. Druk op de knop Toestemming geven onder het kopje 'Toestemmingen'.
    3. Daarmee geeft u toestemming om de RDW-Voertuigrapporten van al uw voertuigen in uw bedrijfsvoorraad (voertuigen die u nu heeft en toekomstige) openbaar te maken.

    Let op: Als u toestemming heeft gegeven, kunnen gegevens uit een openbaar rapport door anderen verspreid/gebruikt worden. Dit kan ook nog gebeuren nadat uw toestemming is gestopt.

    Toestemming stoppen

    Wilt u de RDW-Voertuigrapporten niet meer via ons openbaar maken? Dat gaat als volgt:

    1. Log in op Mijn RDW Zakelijk
    2. Druk op de knop Toestemming stoppen onder het kopje 'Toestemmingen'.

    Let op: Stopt de registratie van een voertuig in de bedrijfsvoorraad (bijvoorbeeld bij verkoop)? Dan bieden wij het voertuigrapport van dat voertuig automatisch niet meer openbaar aan. Uw toestemming geldt dan niet meer voor dat voertuig.

    • Volledig overzicht van tellerstandhistorie, inclusief data van registratie
    • Laatst geregistreerde tellerstand. 
    • Tellerstandoordeel (indien logisch met keurmerk) (alleen bij personen- en bedrijfsauto's). Bij motoren geven wij geen oordeel over de tellerstanden. Er zijn nu nog te weinig standen bekend om een betrouwbaar oordeel te kunnen geven. 
    • Algemene voertuiginformatie zoals voertuigcategorie, merk, handelsbenaming, brandstof, catalogusprijs, vervaldatum APK, datum aanvang laatste tenaamstelling, datum 1e toelating, datum 1e afgifte Nederland, maximum te trekken massa en brandstofverbruik
    • Geschiedenis aantal eigenaren (anoniem met tijdsperioden)
    • APK geschiedenis inclusief reparatie- en adviespunten 
    • Mogelijke terugroepactie-indicator
    • Geschiedenis voertuigstatussen (bijvoorbeeld sloop of export)

    Voorbeeld RDW-Voertuigrapport met verschillende oordelen

    Voorbeeld RDW-Voertuigrapport voor motoren

    RDW-Voertuigrapport motor voorbeeld (pdf, 147kb)

  • Wij geven in onze dienstverlening rondom kilometerstanden de volgende mogelijke oordelen over een kilometerstand: (* waar 'kilometerstand' staat, kan ook een stand in mijlen bedoeld worden) 

    • logisch > de reeks kilometerstanden is oplopend
    • onlogisch > de reeks kilometerstanden is niet oplopend
    • geen oordeel > er is te weinig informatie bekend voor een oordeel

    Naast het oordeel geven we ook een toelichting bij het oordeel.

    We geven geen oordeel over de tellerstanden van motoren. 

    Logisch

    De geregistreerde stand is steeds hoger dan de daarvoor geregistreerde stand. Wij oordelen dan dat de kilometerstand logisch verklaarbaar is.

    Onlogisch

    In de reeks kilometerstanden is een stand geregistreerd die lager is dan de stand daarvoor. Het kan zijn dat de kilometerteller is teruggedraaid of dat er een typfout is gemaakt. Wij baseren het oordeel ‘onlogisch’ alleen op metingen na 1 januari 2014. Sinds die datum zijn wij verantwoordelijk voor de registratie van kilometerstanden.

    Geen oordeel vanwege 'onlogisch' oordeel van stichting NAP

    De kilometerstand van dit voertuig heeft van de Stichting NAP, die eerder kilometerstanden in Nederland registreerde, het oordeel 'onlogisch' gekregen. Het kan zijn dat de teller is teruggedraaid of dat er een typfout is gemaakt. Wij mogen het oordeel 'onlogisch' alleen geven bij metingen na 1 januari 2014. Daarom geven we in dit geval 'geen oordeel' over de betrouwbaarheid van de gehele reeks kilometerstanden van dit voertuig.

    Geen oordeel vanwege invoer of ombouw

    Wij geven geen oordeel over de reeks kilometerstanden van dit voertuig. Dit kan 2 oorzaken hebben: dit voertuig is buiten Nederland geregistreerd geweest, of aan dit voertuig is iets veranderd waardoor het een ander kenteken heeft gekregen.

    Geen oordeel vanwege vervangen/reparatie teller

    In dit voertuig is de kilometerteller vervangen of gerepareerd. In dit geval is het niet duidelijk hoeveel het voertuig precies heeft gereden. Daarom geven wij ‘geen oordeel’ over de reeks kilometerstanden van dit voertuig.

    Geen oordeel vanwege werking kilometerteller

    Dit voertuig heeft een kilometerteller die niet tot 999.999 telt of de kilometerteller heeft de maximale stand bereikt en is daarna weer teruggesprongen naar nul. Hierdoor komt de stand op de teller mogelijk niet overeen met het aantal kilometers/mijlen dat het voertuig echt gereden heeft. Daarom geven wij geen oordeel over de reeks tellerstanden van dit voertuig.

Heeft deze informatie u geholpen?