Tellerstand controleren

U kunt zelf de tellerstanden van uw voertuigen controleren. Dit is alleen mogelijk voor personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (tot en met 3.500 kg), niet voor motoren. Deze controle kunt u via uw softwareleverancier of provider laten inbouwen in uw eigen bedrijfssysteem. Neem hiervoor contact op met uw softwareleverancier of provider.

Oordeel

Bij een tellerstandcontrole krijgt u van de RDW het oordeel ‘logisch’, ‘onlogisch’ of ‘geen oordeel’ (alleen voor personen- en bedrijfsauto's). Ga voor meer informatie naar 'Toelichting op de oordelen van tellerstanden'.

U krijgt geen overzicht van de tellerstanden. Dit overzicht wordt gegeven in het RDW-Voertuigrapport. Ga hiervoor naar 'RDW-Voertuigrapport aanvragen'.

Kosten

Een controle van de tellerstand via uw bedrijfssysteem is gratis.

Tellerstand controleren via onze website

Heeft u geen eigen automatiseringssysteem of bedrijfssysteem, dan kunt u de tellerstand controleren via deze website. Ga hiervoor naar 'Tellerstand controleren'.

Let op: om misbruik tegen te gaan, monitoren wij het gebruik van deze dienst.

Omschrijving Kosten
Tellerstandcontrole €0,00

Geen oordeel over niet door RDW geregistreerde standen

Over tellerstanden die geregistreerd zijn voor 1 januari 2014 met het oordeel 'onlogisch', geeft de RDW geen oordeel. Deze standen zijn niet door de RDW geregistreerd. De RDW geeft het oordeel 'onlogisch' alleen over geregistreerde tellerstandenreeksen vanaf 1 januari 2014.

      Heeft deze informatie u geholpen?

      niet goed erg goed