RDW-Voertuigrapport aanvragen

Heeft u een RDW-erkenning Bedrijfsvoorraad, dan kunt u bij de RDW een RDW-Voertuigrapport aanvragen. Door het RDW-Voertuigrapport aan te bieden aan mogelijke kopers, geeft u hen inzicht en zekerheid over de tellerstand van een (bedrijfs)auto of motor.

Wat kunt u doen?

RDW-Voertuigrapport en provider

Heeft u als provider A2SP, RDC of VWE? Bij het in de bedrijfsvoorraad zetten van een voertuig kunt u zelf aangeven of u een RDW-Voertuigrapport wilt ontvangen. Deze staat dan in uw zogenoemde ORB- antwoordbericht.

Heeft u een andere provider of wilt u een nieuw RDW-Voertuigrapport opvragen? Dan kan dit via de dienst ' deze link opent in een nieuw venster RDW-Voertuigrapport aanvragen'. U kunt alleen een RDW-Voertuigrapport opvragen voor personenauto’s, lichte bedrijfsauto’s of motoren die in uw bedrijfsvoorraad staan.

Registratie bij de RDW

Deze dienst kunt u alleen gebruiken als u de RDW-erkenning 'Bedrijfsvoorraad' heeft. Wilt u een erkenning Bedrijfsvoorraad aanvragen of meer informatie daarover, dan gaat u naar Bedrijfsvoorraad aanvragen.

RDW-Voertuigrapport aanvragen

Zo vraagt u een RDW-Voertuigrapport aan:

 1. Ga naar ' deze link opent in een nieuw venster RDW-Voertuigrapport aanvragen' .
 2. Voer het kenteken en de actuele tellerstand in.
 3. Vul uw e-mailadres in (dit is niet verplicht), als u de link naar het RDW-Voertuigrapport ook per mail wilt ontvangen.
 4. Als de aanvraag verwerkt is, ziet u een link naar uw ‘Orderhistorie’. Via de link kunt u het RDW-Voertuigrapport downloaden en uitprinten.
 5. Op het RDW-Voertuigrapport staan de tellerstanden vermeld met 1 van 3 mogelijke oordelen: logisch, onlogisch of geen oordeel. Meer informatie over de oordelen die op het RDW-Voertuigrapport staan.
 6. U kunt ook op een later moment het rapport weer opvragen. Kijk daarvoor in uw orderhistorie. Het rapport blijft 40 dagen beschikbaar.

Kosten

Het RDW-Voertuigrapport is gratis.

Gegevens op het RDW-Voertuigrapport 

 • Volledig overzicht van tellerstandhistorie, inclusief data van registratie
 • Laatst geregistreerde tellerstand
 • Tellerstandoordeel (indien logisch met keurmerk) (alleen bij personen- en bedrijfsauto's). Bij motoren geven wij geen oordeel over de tellerstanden. Er zijn nu nog te weinig standen bekend om een betrouwbaar oordeel te kunnen geven. 
 • Algemene voertuiginformatie zoals voertuigcategorie, merk, handelsbenaming, brandstof, catalogusprijs, vervaldatum APK, datum aanvang laatste tenaamstelling, datum 1e toelating, datum 1e afgifte Nederland, maximum te trekken massa en brandstofverbruik
 • Milieugegevens zoals het zuinigheidslabel
 • Geschiedenis aantal eigenaren (anoniem met tijdsperioden)
 • APK geschiedenis inclusief reparatie- en adviespunten 
 • Mogelijke terugroepactie-indicator
 • Geschiedenis voertuigstatussen (bijvoorbeeld sloop of export)

Voorbeeld RDW-Voertuigrapport met verschillende oordelen

Voorbeeld RDW-Voertuigrapport voor motoren

Document RDW-Voertuigrapport motor voorbeeld (pdf, 147kb)

Niet online?

Kunt u het niet online opvragen, dan kunt u het 'RDW-Voertuigrapport schriftelijk opvragen'

Geen oordeel over niet door RDW geregistreerde standen

Over tellerstanden die geregistreerd zijn voor 1 januari 2014 met het oordeel 'onlogisch', geeft de RDW geen oordeel. Deze standen zijn niet door RDW geregistreerd. De RDW geeft het oordeel 'onlogisch' alleen over geregistreerde tellerstandenreeksen vanaf 1 januari 2014.