Export aanmelden met de bevoegdheid OREH

Wilt u een voertuig uit uw bedrijfsvoorraad aanmelden voor export? Dan kan dit rechtstreeks bij ons of via uw provider. U heeft daarvoor de bevoegdheid online registratie export handelaren (OREH) nodig. 

 • Voorwaarden

  • U heeft de bevoegdheid Online Registratie Export Handelaren (OREH). Geen bevoegdheid? Vraag dan eerst de bevoegdheid OREH aan.

  • De voertuigen staan in uw bedrijfsvoorraad. Wilt u voertuigen exporteren die niet in uw bedrijfsvoorraad staan? Vraag dan de erkenning Export Dienstverlening aan of registreer de export bij een van onze keuringsstations of balie in Zoetermeer of Veendam.  

  • Uw klant moet persoonlijk aanwezig zijn en laat een legitimatiebewijs zien.

  Geen kentekenbewijs

  Heeft u op het moment van uitvoer geen (geldig) kentekenbewijs, vraag dit dan voor de registratie van export aan. Meestal is er bij registratie in het buitenland een kentekenbewijs nodig. U mag het voertuig afmelden voor export voordat u het kentekenbewijs heeft. Wacht wel 5 minuten na de aanvraag van een nieuw kentekenbewijs voordat u dit doet. Na de aanvraag van een nieuw kentekenbewijs, is het oude ongeldig.

 • U wilt een voertuig exporteren, dat in uw bedrijfsvoorraad staat. Staat het voertuig niet in uw bedrijfsvoorraad? Ga dan naar export registreren met de erkenning ED.

  1. Ga naar het exportmenu van uw provider of meld het voertuig rechtstreeks bij ons af via de knop 'Voertuig aanmelden voor export'.
  2. Vul de gegevens in en controleer het legitimatiebewijs van de klant. Registreer ook de lamineercode. Lees meer over registreren lamineercode.
   • Geen geldig kentekenbewijs (papieren deel IA of kentekencard) en nog niet aangevraagd? Vink 'kentekencard' aan. U krijgt dan een kentekencard  na de export toegestuurd. Deze staat op naam van uw bedrijf. Knip bij ontvangst het hoekje van de kentekencard eraf en zorg dat klant kentekencard krijgt.
  3. Wij controleren de gegevens en bij akkoord krijgt u een bevestiging op uw beeldscherm (transactiecode, datum en tijd).
  4. Print een papieren kentekenbewijs deel II uit. Dit deel is nodig voor de registratie van het voertuig in het buitenland. Geef dit samen met het kentekenbewijs mee aan de klant.
  5. Knip de kentekenplaat/platen direct doormidden en bewaar deze. Lees meer over bewaren kentekenplaten.

   

 • Het kentekenbewijs deel II is nodig voor de registratie van het voertuig in het buitenland. Hierop staat onder andere de naam- en adresgegevens van de persoon die het voertuig meeneemt naar het buitenland.

  Bestellen kentekenbewijzen deel II

  Vraag blanco kentekenbewijzen deel II aan via de knop 'Bestellen Kentekenbewijzen deel II'. Binnen enkele dagen ontvangt u deze.

 • Heeft u een verkeerd voertuig geregistreerd voor export of gaat de verkoop niet door? Dan kunnen wij de exportmelding terugdraaien.

  Zo werkt het

  1. Stuur binnen 6 weken nadat het voertuig is aangemeld voor export een brief met uitleg naar: 

   RDW, afdeling VRD
   Postbus 30000
   9640 RA Veendam
  2. Stuur ook mee:
   • kopie bedrijfspas of een kopie legitimatiebewijs tekenbevoegde
   • kentekenbewijs
   • het originele kentekenbewijs deel II.
   • Moet voertuig op naam blijven staan van vorige geregistreerde eigenaar en dus niet in uw bedrijfsvoorraad? Zet dit in de brief en stuur een kopie legitimatie van geregistreerde eigenaar mee.
  3. Wij nemen het verzoek in behandeling en passen het kentekenregister aan.
  4. U krijgt binnen 5 werkdagen een brief met de bevestiging. 
 • Omschrijving Kosten
  Aanmelden export via provider €11,60
  Aanmelden export via RDW €12,00
 • Overzicht geëxporteerde voertuigen

  Wilt u een overzicht van de voertuigen die u heeft aangemeld voor export? Ga dan naar overzicht geëxporteerde voertuigen .

  Problemen tijdens aanmelden export

  Heeft u problemen met bijvoorbeeld het printen van een kentekenbewijs deel II of krijgt u een melding op uw scherm en kunt u daardoor u niet verder? Neem dan contact met ons op.

Handige link

Heeft deze informatie u geholpen?